Mozaik
REDATELJ STANISLAV TOMIĆ

Nova komedija “Lavina” u kinima od ovog četvrtka
Objavljeno 3. listopada, 2017.

Kao prvi hrvatski film koji ove sezone kreće u domaću kinodistribuciju, komedija "Lavina" redatelja Stanislava Tomića zagrebačku je premijeru imala u ponedjeljak u kinu Europa, a na redoviti kinorepertoar stiže u četvrtak, 5. listopada.

Glavni lik filma je Franjo (Stojan Matavulj) koji je nestao u lavini, ostavivši za sobom dvije supruge s kojima je živio u poligamiji - Lidiju (glumi ju Robert Ugrina) i Angelinu (Ksenija Marinković). Nakon pokopa, iznenada se vraća iz mrtvih i objavljuje da je homoseksualac što izazove novu lavinu - onu neočekivanih reakcija i slijeda događaja.

Scenarij za film, koji je prvotno bio zamišljen kao jedna pilot-epizoda potencijalne TV serije, potpisuju Tomislav Hrpka, Stanislav Tomić i Mario Marko Krce. Kako najavljuje distributer 2i Film, neki "Lavinu", koja na neobičan način propituje odnos između obiteljskih vrijednosti i homoseksualne manjine, zovu najbizarnijom komedijom godine, dok drugi samo plaču od smijeha.

U filmu glume još Borko Perić, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Nina Violić, Miran Kurspahić, Goran Grgić, Žarko Radić i mnogi drugi.

Stanislav Tomić režirao je brojne dokumentarce, nekoliko televizijskih serija i igranih filmova, među kojima se ističe ratni "Josef", a koji su prikazani na brojnim međunarodnim festivalima u Sarajevu, Motovunu, Teheranu, Obehausenu, Edinburghu, Münchenu, Sieni, Varšavi, Trstu. Hina

Neki ga zovu najbizarnijom komedijom godine, dok drugi samo plaču od smijeha

Možda ste propustili...

DUO DORA VESTIĆ I GEORGE MCGIGI

Naizgled ih je malo, ali taj duo treba čuti

UDRUGA PAUK I OVE GODINE ORGANIZIRA SADRŽAJE ZA SUGRAĐANE

Kino pod zvijezdama u Orahovici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana