Regija
MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Pleternički Dnevni boravak ugostio požeški
Objavljeno 2. listopada, 2017.

PLETERNICA - Već tradicionalno, u Dnevnom boravku za zlatno doba u Pleternici, obilježili su Međunarodni dan starijih osoba. Uz priredbu u kojoj su sudjelovali Pjevački zbor umirovljenika i učenici Glazbene škole Pleternica, primili su i goste iz Dnevnog boravka grada Požege.

- Grad Pleternica o starim osobama nastoji skrbiti brojnim aktivnostima kroz cijelu godinu, a danas to, evo, činimo na poseban način i uz potporu nadležnog ministarstva koje financira program Dnevnog boravka. Vrijednost programa je 64 tisuće kuna, ali to nisu dovoljna sredstva za potrebe starijih osoba pa Grad financira brojne aktivnosti iz svoga proračuna. Tu su i naši volonteri koji sudjeluju u ovim aktivnostima. Inače, ovaj program Dnevnog boravka ostatak je prijašnjeg programa Pomoć u kući i dnevni boravak, koji se sada razdvojio na dva programa: jedan je ovaj program Dnevnog boravka, a drugi je Pomoć u kući koji se provodi za 30-ak korisnika preko Poduzetničkog centra - istaknula je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja je svim polaznicima i gostima zaželjela što ljepše i sretnije zlatne godine.

- Projekt Dnevni boravak za Zlatno doba financira Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Sastoji se od pet aktivnosti: rekreativno-zdravstveni plus, u sklopu kojeg su sportske aktivnosti, tjelovježba i mjerenje šećera, zatim edukativno-kreativno vrijeme, gdje imamo edukativne radionice i tečaj informatike, pa “čašica kulture”, a to su razne izložbe, gledanje filmova i slično, potom “čašica razgovora”, što su svakodnevne aktivnosti ovdje u našim prostorijama gdje se zabavljamo uz šah i društvene igre, i na kraju tu je i promocija projekta na sajmovima i slično - dodala je voditeljica programa Barbara Raguž, koja je pozdravila sve goste i pozvala ih na mali domjenak i nastavak druženja nakon priredbe. AGM Kruna

Prijavili se za projekt “Zaželi”

Grad Pleternica javio se na natječaj Ministarstva rada s projektom “Zaželi” kako bi se zaposlio ponovno veći broj duže nezaposlenih žena koje će skrbiti o starijima i nemoćnima kao gerontodomaćice u kućama korisnika na cijelom području grada Pleternice.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana