Regija
OPROŠTAJ OD DRAGE JAMNIĆA

Vatrogasni heroj ispraćen uz tri najdraže pjesme
Objavljeno 2. listopada, 2017.

BELJEVINA - Uz počasnu paljbu voda osječko-baranjske policije i vatrogasne počasti na mjesnom groblju u Beljevini pokopan je umirovljeni policajac, zapovjednik DVD-a Beljevina i predsjednik NK-a Zagorac 1952. Beljevina Drago Jamnić, koji je nakon teške bolesti preminuo u 51. godini. Borbu za život izgubio je u osječkoj bolnici, gdje je smješten zbog iscrpljujuće bolesti.

Posljednju počast Jamniću došlo je odati gotovo tisuću mještana Beljevine, Bokšića, Šaptinovca, Đurđenovca i susjednih mjesta, koji nisu mogli sakriti suze. Među njima je bilo tristotinjak vatrogasaca iz svih pet slavonskih i Zagrebačke županije te prijatelji vatrogasci iz Slovenije, uprava i igrači Nogometnog kluba Zagorac 1952. te članovi KUD-a Zagorci Beljevina odjeveni u narodne nošnje. Vatrogasni vrh predvodio je zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, tajnik VZ-a OBŽ-a Stjepan Koški i zapovjednik VZ-a OBŽ-a Zdravko Cvenić. Dragu Jamnića su, uz ostale, ispratili njegovi veliki prijatelji, načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i njegova zamjenica Dragica Pavlić. Prigodno bogoslužje održao je vlč. Mario Mazanik, župnik Župe sv. Petra Apostola u Bokšiću.

Jednostavan i skroman čovjek velikog srca, poznat po istinskoj dobroti, osoba puna energije i duha, heroj koji se nije predavao ni u najtežim trenutcima, ostavio je trajan trag u beljevačkom vatrogastvu, u općini Đurđenovac, Osječko-baranjskoj županiji i društvu u cjelini. Za svoj dobrovoljni, iznimno plodonosan dugogodišnji samoprijegoran rad dobio je niz priznanja i odlikovanja.

Na posljednji počinak ispraćen je uz zvuke tamburice TS-a Čokanj i pjesme Otišao je otac moj polako, Rane devedesete i Pjesma rastanka. S. Fridl

Možda ste propustili...

POVRATAK NA POLJOPRIVREDNU SCENU

Nakon stečaja, opet se osniva udruga Brazda

SV. JOSIP - PRAVEDNIK I RADNIK

Slatina slavila svog zaštitnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVAKE GODINE SVE GORE

Prasadi za prodaju - nema

2

ĐAKOVČANI LJUTITI

Sve više auta vozi korzom

3

VRATILE SE RODE, DOČEKAO IH SNIJEG

Snijeg 1978. godine padao i 12. svibnja