Regija
REKONSTRUKCIJA STROSSMAYEROVA TRGA

Za trg još 2,7 milijuna
kuna neplaćenih računa
Objavljeno 3. listopada, 2017.
Za zatvaranje računa ide i 700.000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja

ĐAKOVO - Gradonačelnik grada Đakova Marin Mandarić potpisao je prošlog tjedna s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt rekonstrukcije Trga Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu do najvišeg ukupnog iznosa, 700 tisuća kuna. Kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Antuna Galića, za rekonstrukciju Strossmayerova trga ukupno je ugovoreno 12.240.409,76 kuna, a do kraja prošlog tjedna za izvedene radove plaćeno je 9.537.465,64 kune. Dodaje i kako mu je poznato da ima još odrađenih radova, no za to, kaže, nisu dobili “situacije”, te će biti plaćeni nakon primopredaje. Upravo za to, pojašnjava Galić, bit će usmjeren novac dobiven iz Ministarstva.

- Još uvijek svi radovi na izgradnju Strossmayerova trga nisu potpuno podmireni jer trg, kao što znamo, nije završen. U petak smo imali predaju dviju fontana koje također nisu završene, ali izvođač radova kao kooperant zahtijeva predaju radova. Radnici Univerzala su od izvođača radova na fontanama, gospodina Valeka, dobili upute i upoznali se s rukovanjem fontanama - kaže zamjenik gradonačelnika te napominje:

- Osim toga, imamo dodatnih reklamacija za koje očekujemo da budu riješene. Izvođač radova, tvrtka Gradnja, prije desetak dana dobila je obvezu da to izregulira, još uvijek to nije učinjeno.

Galić pojašnjava i kako je Grad Đakovo došao do novca kojim će podmiriti:

- Novac koji je Grad Đakovo dobio i za koji je gradonačelnik Mandarić potpisao ugovor jest novac koji je zatražen početkom kolovoza, kada su se otvorili prostori za dodatna financijska sredstva na toj poziciji. Tada je održan sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac i, evo, dobili smo maksimalni mogući iznos, odnosno 700 tisuća kuna.

Nije još, kaže, održana ni primopredaja trga.

- Očekujemo da bi i to trebalo biti za nekoliko dana. Kako sam već spomenuo, tvrtka Gradnja ima još nekoliko dana za dovršetak radova i uklanjanje nedostataka i onda bi se trebao dogovoriti datum primopredaje. Naravno, mi komuniciramo s nadzorom koji je i sastavio kratak opis nedostataka, a koji su dostavljeni izvođaču da ih ukloni - kaže Galić.

Maja MUŠKIĆ

primopredaja

ČEKA SE DA GRADNJA UKLONI NEDOSTATKE

12,2

milijuna kuna ukupno je ugovoreno za rekonstrukciju trga

9,5

milijuna kuna plaćeno je za izvedene radove do kraja prošlog tjedna

Možda ste propustili...

STRANKA GA IPAK ODLUČILA ZADRŽATI

Miličević ostaje u Saboru do kraja 2018.

NAŠICE DOMAĆIN TREĆEG MEĐUNARODNOG SIMPOZIJA O PALIJATIVNOJ SKRBI

Rasprava i o braniteljima u palijativnoj skrbi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKA OŽIVILA NEKADA NAJVEĆU PLANTAŽU

Obnovljeno 600 hektara borinačkog voćnjaka

2

DANIJELA FIRŠT ODLUČILA PROMIJENITIŽIVOT

U 39. godini krenula je u vlastiti posao - lončarstvo

3

NAJAVLJENO POSKUPLJENJE

Do Nove godine cijena metra drva bit će 400 kuna