Regija
DANI OBRTNIŠTVA

Za dualno obrazovanje i jaču potporu Vlade
Objavljeno 2. listopada, 2017.

VUKOVAR

Sjednicom Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore, podjelom tradicijskih jela obrtnika iz cijele Hrvatske te javnom tribinom o komunikacijskim vještinama, održani su Dani obrtništva u Vukovaru. Na početku sjednice Upravnog odbora HOK-a nazočne su pozdravili zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Damir Barna i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. Pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić upoznala je čelnike HOK-a s mjerama koje Vukovar poduzima radi osnaživanja lokalnog poduzetništva.

- U Hrvatskoj je oko 70.000 obrtnika i vjerujem da ćemo uz Ministarstvo gospodarstva pokrenuti gospodarstvo. Velika stvar je da HOK ima ovlasti u obrazovanju. S Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava idemo u novi projekt jačanja jedinstvenog modela obrazovanja, ali to je prvi korak prema dualnom obrazovanju - rekao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

- Nikako ne možemo biti zadovoljni situacijom, jer vidimo da svakodnevno mladi odlaze. Kad bi se davali povoljniji uvjeti u obrtništvu mladi bi se lakše zapošljavali i lakše bi i sami posezali za nekim obrtima. Svi trebamo vršiti pritisak na Vladu da se okrene malim subjektima i da prestane financirati velike - kazao je Tomislav Tomičić, predsjednik Obrtničke komore vukovarsko-srijemske, napomenuvši da je u županiji oko 2200 obrtnika. M. Kokaj

Možda ste propustili...

U OKVIRU LJETNOG PROGRAMA "ETOLJETO"

Navijački Veseli sat u gradskom parku

U VIROVITICI ODRŽANA VRŠNJAČKA PARLAONICA

Mladi rekli što misle i žele

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PONUDA DRVA OGRANIČENA

Kako do ogrjeva: U šumi 137, kod kirijaša 360 kn

2

LADANJSKA KUĆA MIRJANE I TIHOMIRA MARASA

Turistima iznajmljuju cijelo imanje i nude delicije

3

RADOVI U BELOM MANASTIRU OBAVLJAJU SE U PUNOM INTENZITETU

Ruše Astru, krenuo i kružni tok