Regija
DANI OBRTNIŠTVA

Za dualno obrazovanje i jaču potporu Vlade
Objavljeno 2. listopada, 2017.

VUKOVAR

Sjednicom Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore, podjelom tradicijskih jela obrtnika iz cijele Hrvatske te javnom tribinom o komunikacijskim vještinama, održani su Dani obrtništva u Vukovaru. Na početku sjednice Upravnog odbora HOK-a nazočne su pozdravili zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Damir Barna i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. Pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić upoznala je čelnike HOK-a s mjerama koje Vukovar poduzima radi osnaživanja lokalnog poduzetništva.

- U Hrvatskoj je oko 70.000 obrtnika i vjerujem da ćemo uz Ministarstvo gospodarstva pokrenuti gospodarstvo. Velika stvar je da HOK ima ovlasti u obrazovanju. S Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava idemo u novi projekt jačanja jedinstvenog modela obrazovanja, ali to je prvi korak prema dualnom obrazovanju - rekao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

- Nikako ne možemo biti zadovoljni situacijom, jer vidimo da svakodnevno mladi odlaze. Kad bi se davali povoljniji uvjeti u obrtništvu mladi bi se lakše zapošljavali i lakše bi i sami posezali za nekim obrtima. Svi trebamo vršiti pritisak na Vladu da se okrene malim subjektima i da prestane financirati velike - kazao je Tomislav Tomičić, predsjednik Obrtničke komore vukovarsko-srijemske, napomenuvši da je u županiji oko 2200 obrtnika. M. Kokaj

Možda ste propustili...

POPLAVLJENI POMAŽU POPLAVLJENIMA

Račinovci za Hrvatsku Kostajnicu

BROJNE AKTIVNOSTI OŽIVIT ĆE SELO

Račinovci su seoska prijestolnica 2018.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana