Regija
GOSDIŠNJICA SMRTI MAJKE MARIJE KRUCIFIKSE

Osniva se nova karitativna zajednica
Objavljeno 2. listopada, 2017.

SLATINA

Cjelodnevnim euharistijskim klanjanjem, posebnim programom učenika slatinskih škola i njihovih vjeroučiteljica te svečanim euharistijskim slavljem u dvorištu samostana Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Slatini obilježeno je 95 godina od smrti Majke Marije Krucifikse Kozulić. Obljetnica je obilježena dan uoči odlaska slatinskih vjernika, župnika i časnih sestara na središnje obilježavanje u Rijeku, gdje je ta službenica Božja rođena, duhovno i humanitarno djelovala i preminula.

U slatinskom samostanu održava se posebna molitva svakog 29. dana u mjesecu, jer je Marija Krucifiksa Kozulić utemeljila Družbu sestara Presvetog Srca Isusova, a one mole za uspješno okončanje postupka njezine beatifikacije. U nazočnosti velikog broja vjernika, svečano euharistijsko slavlje služili su župnici vlč. Dragan Hrgić i vlč. Nikola Jušić.

Poslije svečane euharistije s molitvom za sve sestre koje su živjele i radile u slatinskom samostanu i molitvom za Majku Mariju Krucifiksu Kozulić, župnik vlč. Dragan Hrgić najavio je osnivanje karitativne zajednice naziva Prijatelji Majke Krucifikse. Njeni će članovi jednom mjesečno obilaziti stare i nemoćne, pomagati im u kućanskim poslovima i pribavljati sve što im je potrebno. P. Žarković

Možda ste propustili...

VOLONTERI NISU PLAĆENI JER SU NEPROCJENJIVI

Učenici prikupili 240 kilograma hrane

HUMANITARNI BUVLJAK SLATINSKIH VOLONTERA

Prikupljana sredstva za udrugu Vretenac

''SIGURNOST NA VODI 2017.''

Proplivalo 200 vrtićaraca

Najčitanije iz rubrike