Regija
GOSDIŠNJICA SMRTI MAJKE MARIJE KRUCIFIKSE

Osniva se nova karitativna zajednica
Objavljeno 2. listopada, 2017.

SLATINA

Cjelodnevnim euharistijskim klanjanjem, posebnim programom učenika slatinskih škola i njihovih vjeroučiteljica te svečanim euharistijskim slavljem u dvorištu samostana Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Slatini obilježeno je 95 godina od smrti Majke Marije Krucifikse Kozulić. Obljetnica je obilježena dan uoči odlaska slatinskih vjernika, župnika i časnih sestara na središnje obilježavanje u Rijeku, gdje je ta službenica Božja rođena, duhovno i humanitarno djelovala i preminula.

U slatinskom samostanu održava se posebna molitva svakog 29. dana u mjesecu, jer je Marija Krucifiksa Kozulić utemeljila Družbu sestara Presvetog Srca Isusova, a one mole za uspješno okončanje postupka njezine beatifikacije. U nazočnosti velikog broja vjernika, svečano euharistijsko slavlje služili su župnici vlč. Dragan Hrgić i vlč. Nikola Jušić.

Poslije svečane euharistije s molitvom za sve sestre koje su živjele i radile u slatinskom samostanu i molitvom za Majku Mariju Krucifiksu Kozulić, župnik vlč. Dragan Hrgić najavio je osnivanje karitativne zajednice naziva Prijatelji Majke Krucifikse. Njeni će članovi jednom mjesečno obilaziti stare i nemoćne, pomagati im u kućanskim poslovima i pribavljati sve što im je potrebno. P. Žarković

Možda ste propustili...

VINKA OŽIVILA NEKADA NAJVEĆU PLANTAŽU

Obnovljeno 600 hektara borinačkog voćnjaka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POST FESTUM SJEDNICE SAVJETA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Većina se slaže kako će se domaćinstvo Savjetu isplatiti

2

26. ORAHOVAČKA ČOBANIJADA

Obitelj Hornung obranila naslov kuhara majstora

3

OPĆINA BABINA GREDA POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Učenicima deficitarnih struka od 500 do 700 kuna mjesečno