Osijek
OBITELJSKE IGRE

Spirala povjerenja i poligon hrabrosti
Objavljeno 2. listopada, 2017.

Zanimljive “Obiteljske igre” protekle je subote u Perivoju kralja Tomislava organizirala ISKRA waldorfska inicijativa, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Nacionalne zaklade “Slagalica”. Riječ je o igrama koje okupljaju roditelje i djecu u zajedničkom druženju i zanimljivim preprekama koje moraju proći tijekom igre.

- Ovo nam je četvrta takva manifestacija, a osmišljena je tako da najprije pričamo priču i pjevamo o Miholju. Potom roditelji i njihova djeca prolaze spiralu povjerenja na način da roditelji imaju zatvorene oči i, držeći za ruku svoje dijete, prolaze spiralu, a nakon toga zajednički prolaze poligon hrabrosti i spretnosti - rekla nam je Ivana Pavleković-Griva, stručna suradnica u Iskri.

Nakon zanimljivih igara, zajednički izrađuju vatrene loptice od prirodnih materijala i gađaju zmaja te nastoje pobijediti. Za sve sudionike osigurani su voće i voda, a brojni roditelji i njihova djeca odlično su se zabavili u zanimljivim igrama kojima je cilj poboljšati kvalitetu života u obitelji, a ujedno promiču kulturnu baštinu i tradicijske igre.

Slično događanje planira se i za Božić te iz Iskre pozivaju sve zainteresirane roditelje da im se jave i sudjeluju u zanimljivom projektu. Ma.M.

Možda ste propustili...

OTVOREN MCDONALD'S U DRINSKOJ

Velik izbor kava i slastica u McCafeu

NOVO VODSTVO OSJEČKE GRADSKE LIGE PROTIV RAKA

Nakon 29 godina Erak prepustio mjesto Neđeljku Kneževiću