Mozaik
THE BOOK OF SOULS: LIVE CHAPTER

Live album stiže 17.studenoga
Objavljeno 2. listopada, 2017.

Druga sredina studenoga u shopove diljem svijeta donijet će izdanje IRON MAIDEN’s “The Book Of Souls: Live Chapter”. Ovo luksuzno live izdanje na kojem se radilo gotovo dvije godine obuhvatilo je 15 pjesama snimljenih tijekom turneje “The Book Of Souls World Tour”. Turneja se protegnula na 39 zemlja na više od šest kontinenata, a vidjelo ju je preko dva milijuna fanova. U sklopu tog velikog, svjetskog putovanja, Iron Maiden posjetili su i Split u srpnju 2016. godine.

“The Book Of Souls: Live Chapter” u hrvatske shopove stiže u petak, 17. studenoga upakirano u CD, deluxe CD i LP s koncertnim filmom koji će biti dostupan na besplatnom online streamanju te na digitalnom downloadu.

Album koji je producirao Tony Newton te jedan od osnivača grupe Iron Maiden basist Steve Harris baziran je na set-listi iz 2017. te vjerno prenosi snimke s tih epskih koncerata. Spomenuta set-lista pjesama koje će biti uključene na live izdanje sadržavat će šest pjesama s posljednjeg studijskog albuma “The Book of Souls” kao i Iron Maiden klasike te omiljene pjesme njihovih fanova.

Koliko je truda uloženo u ovo nadolazeće izdanje koje vjerujemo neće razočarati ni jednog Iron Maiden obožavatelja, pojašnjava nam Steve:

“Proveli smo jako veliku količinu vremena radeći na ovom projektu jer sam želio što više približiti Maidenovu live iskustvu te sam želio što vjerodostojnije našim fanovima približiti koncerte iz raznih dijelova svijeta. A to znači da smo doslovno sate i sate proveli preslušavajući vrpce sa svakog koncerta ne bismo li odabrali materijal i konstruirali zvuk koji će se dosljedno odvijati tijekom trajanja cijelog albuma i koji će uhvatiti uzbuđenje raznih zemalja koje smo obišli, poput El Salvadora, koji je za nas novo otkriće, pa do regularnih favorita poput Doningtona ili Wackena.”

Rod Smallwood, menadžer Iron Maidena, dodaje:

“The Book Of Souls World Tour bio je strašno velik pothvat, a posebno za Brucea, koji je prvi put zapjevao u javnosti nakon što se oporavio od raka grla. Osim toga, on je pilotirao na Ed-Force Oneu, koji je od prošle godine nadograđen s Boeinga 757 na 747 kako bi što brže mogli letjeti okolo po svijetu ne bi li posjetili što veći broj raznih gradova i fanova. Također, ova se godina nastavila uzbudljivim tempom jer smo odradili najuspješniju turneju po Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji dosad. Sve u svemu, bila je to vrlo posebna turneja i zbog toga smo ju željeli dokumentirati kako bi i nama i fanovima ostala što duže u sjećanju. Steve je odradio nevjerojatan posao skupivši sve te pjesme iz raznih gradova diljem svijeta.”

“A povrh svega toga, kao velika zahvala lojalnim fanovima iz svih dijelova svijeta, koncertni film s ove turneje bit će dostupan na besplatnom live streamingu. Nadamo se da će svjetska Iron Maiden zajednica uživati u gledanju ovog posebnog događanja online. Mnogi od njih vidjet će se na tim snimkama jer smo posebnu pozornost poklonili upravo tome da se fanovi i momenti s turneje vide na videosnimkama.”

Ovaj će album replicirati ‘The Book Of Souls’ u originalnim formatima te će biti objavljen kao limitirana edicija luksuznog dvostruka CD hardcase knjiga, uobičajeni 2CD album te kao trostruki crni LP. Osim toga bit će dostupan i kao digitalni download. J.Kn.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana