Sport
STOLNOTENISKA SUPERLIGA

Vodovod Osijek s “obrtnicima” za primat u Slavoniji
Objavljeno 30. rujna, 2017.

Prvenstvena stanka trajala je gotovo četiri mjeseca, no hrvatski stolnotenisači nisu se cijelo vrijeme odmarali. Naveliko se igraju domaći i inozemni turniri, odrađeno je tijekom ljeta i Europsko prvenstvo, krenula su i klupska euronatjecanja... A ovoga vikenda starta i Superliga, najjači razred hrvatskog stolnoteniskog klupskog natjecanja. Slavonija ove sezone među superligašima ima dva predstavnika, starosjedioca Vodovod Osijek te novaka u eliti Obrtničku školu iz Slavonskog Broda.

“Vodeni” su ostali u potpuno istom sastavu kao i prošle sezone kada su završili na petom mjestu. Boje osječkog kluba i dalje brane Vjekoslav Zovko, mladi Mario Banek i iskusni Dragan Knežević. U subotu na otvaranju sezone u stolnotenisku dvoranu Gradskog vrta (14 sati) stiže IGEA Željezničar iz Varaždina.

- Očekujemo pobjedu. I mi i oni ostali smo u istom sastavu, a prošle sezone smo ih dva puta dobili. Cilj je otvoriti sezonu domaćom pobjedom i vjerujem da ćemo to ostvariti - najavljuje najstariji igrač u Superligi Dragan Knežević.

“Vodeni” trojac ima kvalitetu kojom može “napasti” četvrto mjesto koje na kraju sezone vodi u razigravanje za prvaka države. No, neće im biti lako jer puno je kandidata za gornji dom, posebice za treće i četvrto mjesto. Naime, prve dvije pozicije, iako sezona još nije počela, već su “rezervirane” za najbolje hrvatske momčadi. Prvaka Libertas Marinkolor napustili su Tošić i Simović, ostali su Japec i Neven Juzbašić, a priključio im se i Ivan Juzbašić. Dubrovčani možda nisu više tako jaki, ali ponovno su kandidati za sam vrh. “Na papiru” po kvalitetni je iznad svih prošlosezonski finalist, varaždinski Starr, koji se još pojačao. Uz Zeng Jia, igrat će i bivši hrvatski reprezentativac Tan Ruiwu, a u Starru su i Ređep, Persolja, Horvat, Bailey, Kraljić... Dubrovčani i Varaždinci glavni su favoriti za titulu, GSTK Zagreb (Mustapić, Maglić, Tica, Mijatović) vrlo su dobra momčad, a mjesto u Ligi za prvaka “pikira” i Pula (braća Runjić i Maraković). Uz njih su osječki “vodeni”, a vrlo je jak i novak u Superligi - brodska Obrtnička škola. Iz Splita su doveli Jalžabetića, iz Srdoča je došao Dominik Zeljko, a iz Zagreba se u matično jato vratio Josip Arbanas. To je trojac koji može iznenaditi, a prilika za dobar start je danas, kada im u goste stiže Pula. Bit će ovo još jedno zanimljivo hrvatsko stolnotenisko prvenstvo, a nakon dugo godina Vodovod Osijek nije jedini slavonski predstavnik u eliti. Naprotiv, s Obrtničkom školom morat će se boriti za primat u regiji Istok.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

DAVIS CUP DRAMA U ZADRU ZAVRŠILA POBJEDOM HRVATSKE

Ćorić odveo Hrvatsku u finale

SVJETSKO KICKBOXING PRVENSTVO ZA KADETE I JUNIORE

Osječani Borna Bilandžić i Josip Samardžić u Italiji