Osijek
POSLJEDNJA SJEDNICA SENATA POD VODSTVOM REKTORA TURKALJA

S 1. listopada počinje četverogodišnji mandat novog rektora Vlade Guberca
Objavljeno 30. rujna, 2017.

Posljednja sjednica Senata Sveučilišta J. J. Strosmayera u akademskoj godini 2016./2017., prevođena dosadašnjim rektorom, prof. dr. sc. Željkom Turkaljom, u petak je protekla u znaku primopredaje dužnosti. Funkciju novog rektora na četverogodišnje mandatno razdoblje od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2021. godine, svečano je preuzeo prof. dr. sc. Vlado Guberac, bivši dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Na sjednici su imenovana i tri nova prorektora Sveučilišta u Osijeku koji će tu dužnost obnašati u navedenom razdoblju. Prof. dr. sc. Dražan Kozak, redoviti profesor u trajnom zvanju Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, postao je novi prorektor za nastavu i studente; prof. dr. sc. Sonja Vila, redovita profesorica u trajnom zvanju Poljoprivrednog fakulteta Osijek, nova je prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju, a prof. dr. sc. Drago Šubarić, redoviti profesor u trajnom zvanju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, postao je novi prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje. Osječko će Sveučilište, kako neslužbeno doznajemo, dobiti i prorektora za kulturu i umjetnost. No, s obzirom na to da je riječ o novoj prorektorskoj poziciji, na njegovo imenovanje treba čekati izmjenu Statuta, što može učiniti novoformirana uprava Sveučilišta, odnosno Senat i to već na sljedećoj sjednici.

Podsjetimo, s 1. listopada na dužnost stupaju i novoizabrani dekani i pročelnici sveučilišnih odjela: izv. prof. dr. sc. Boris Crnković, novi dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku; prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, novi dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku; prof. dr. sc. Renata Perić, nova dekanica Pravnog fakulteta u Osijeku; izv. prof. dr. sc. Vanja Radolić, novi pročelnik Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku; prof. dr. sc. Jure Mirat, novi dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku; prof. dr. sc. Kristian Sabo, novi pročelnik Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku; te u novom mandatu prof. dr. sc. Drago Žagar, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek i prof. dr. sc. Ivan Samardžić, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu. Članovi dosadašnje Uprave Sveučilišta u Osijeku, koji su tu dužnost obavljali od 2013. do 2017. godine - rektor prof. dr. sc. Željko Turkalj; prof. dr. sc. Mario Vinković, prorektor za nastavu i studente; prof. dr. sc. Rudolf Scitovski, prorektor za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju; prof. dr. sc. Damir Markulak, prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje te prof. dr. sc. Tomislav Mrčela, prorektor za financije i poslovne odnose, na sjednici su predstavili niz uspješno realiziranih projekata i programa. Navedene aktivnosti sadržane su u posebno tiskanoj brošuri “Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2013. – 2017.”, koja je predstavljena na sjednici Senata. Od ostalih odluka valja izdvojiti ustrojavanje međunarodnog Centra za poduzetničke studije, a Ekonomski je fakultet ovlašten je da ustroji i pokrene njegov rad u ovoj kademskoj godini. J. Pejaković

NASTAVA POČINJE U PONEDJELJAK

Nastava na preddiplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima te na stručnim studijima koji se izvode na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u akademskoj 2017./2018. godini, prema odluci Senata počinje u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine. Nastava u zimskom semestru održava se do 22. prosinca 2017., te od 8. siječnja do 26. siječnja 2018. godine. Božićni i novogodišnji blagdani traju od 27. prosinca 2017. do 5. siječnja 2018. godine, a zimski ispitni rok od 29. siječnja do 23. veljače 2018. Nastava u ljetnom semestru održava se od 26. veljače do 8. lipnja 2018. godine. Ljetni ispitni rok traje od 11. lipnja do 13. srpnja 2018., a jesenski od 27. kolovoza do 28. rujna 2018. godine.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas