Regija
ULAGANJA U OTOKU

Manji računi za vodu
Objavljeno 29. rujna, 2017.

OTOK

Otočki gradonačelnik Josip Šarić održao je radni sastanak o problematici usklađenja gradnje vodnih građevina, a teme su bile aglomeracija Otok, odvojak spoja s regionalnog voda opskrbe pitkom vodom, rekonstrukcija vodovodne mreže u Gradu Otoku s predstavnicima uprave Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, VVK, Cestorad i drugi.

- U tijeku je rekonstrukcija ceste kroz Otok s gradnjom kružnog toka i moramo uskladiti potrebe gradnje biciklističke staze i gradnje nove kanalizacijske mreže. Ono što mi tražimo je da se prvo izgradi kanalizacijska mreža, a potom biciklistička staza. Ovdje je riječ o državnoj cesti, vrijednost je 7,5 milijuna kuna u prvoj fazi kroz Otok, u drugoj fazi gradnja ceste Otok - Slakovci u vrijednosti 22 milijuna kuna. Planiran je završetak obje faze do kraja sljedeće godine, kada ćemo spojiti Otok i Slakovce te završiti Šokačku magistralu - rekao je otočki gradonačelnik.

Na sastanku u Otoku bio je Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda, koji je rekao kako će građani koji nisu pili pitku vodu na području Komletinaca imati smanjene račune za korištenje voda.

- Umjesto da se obračunava 2,85 kuna po kubičnom metru vode, ta će naknada biti za građane 0,80 kuna, zapravo prihvatit će se da njima nije dopremana pitka voda, nego tehnička voda. Svi će u nekom razdoblju osjetiti to smanjenje, a to je za razdoblje od 20. ožujka 2016. pa sve do 26. rujna ove godine - rekao je Đuroković.M.K.

Možda ste propustili...

TOMISLAV POMAŽE „LATICAMA“ DA OPREME SVOJ PROSTOR

2300 kilometara za malog Peru

I NADALJE SMANJENJE NEZAPOSLENOSTI

Na Zavodu je još 3259 Baranjaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJSKE FIŠIJADE

Fiš se kuhao u Luču i Suljošu

2

IGRE HRVATSKIH BRANITELJA

Igralište nazvano "Ivica
Filković i Perica Sabo"

3

DEMOKRATSKA ZAJEDNICA MAĐARA HRVATSKE

Članovi DZMH-a dobili kuću u Kotlini