Regija
ZAVRŠNICA ŠARANSKE LIGE

Ulovio amura od 12,25 kilograma
Objavljeno 29. rujna, 2017.

SLATINA

U trećem, posljednjem kolu virovitičko-podravske Županijske šaranske lige, održanom na Budakovačkoj bari, najuspješnija bila je i prvo mjesto osvojila ekipa ŠRU-a Šaran iz Bakića. U ekipi su bili Antun Erdec, Tomislav Filković i Kristijan Lorenc, a pobjedu bakićkim ribičima donio je Antun Erdec, koji je ulovio amura teškog 12,25 kilograma. Na drugo mjesto plasirao se ŠRU Linjak Novaki (David Kokorić, Manuel Kokorić i Danijel Hrgović) s amurom teškim 7,6 kilograma, dok su ekipe virovitičke Ođenice (Mihael Zlodi, Denis Videc i Matej Maloča) i Karasa iz Čađavice (Zdravko Fricenšaft, Damir Premec i Karlo Premec) imale manje sreće i ostale su bez ulova.

Prvo kolo Županijske šaranske lige održano je na IV. virovitičkom ribnjaku, gdje je domaćin bio ŠRU Ođenica, a drugo na VI. ribnjaku uz domaćinstvo ŠRU-a Tvin Virovitica. U natjecanju lige sudjelovale su četiri ekipe s područja Virovitičko-podravske županije, kroz ligu natjecatelje su vodili predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikica Medarić i voditeljica Šaranske lige Ena Milnović. Prema njezinim riječima, sve tri vode vrlo su zahtjevne i teške i bilo je potrebno uložiti mnogo truda da bi se ostvario ulov.

– U slobodnom ribolovu takve vode su veliki izazov, a na natjecanju su ulov, odnosno ishod i plasman bili neizvjesni do samoga kraja. Svaka ulovljena riba mijenjala je ukupni poredak - rekla je voditeljica Milnović.

Nakon sva tri kola, ukupni pobjednik Županijske lige je Ođenica iz Virovitice, na drugom je mjestu Linjak iz Novaka, a na trećem Šaran Bakić. Te su tri prvoplasirane ekipe izborile nastup na Međužupanijskom kupu, na kome se natječu ribiči iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Kup se održava od 29. rujna do 1. listopada na vodi Autoput 2 (Zerp) nedaleko od Koprivnice.P.Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA BABINA GREDA POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Učenicima deficitarnih struka od 500 do 700 kuna mjesečno

2

POST FESTUM SJEDNICE SAVJETA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Većina se slaže kako će se domaćinstvo Savjetu isplatiti

3

VRIJEDNO MUZEJSKO I KULTURNO BLAGO

Dva klavira u dvorcima vrh su svjetske kvalitete