Sport
MIHOLJSKA REGATA

Na Dravi će veslati zlatni sa SP-a i Prvenstva Europe
Objavljeno 29. rujna, 2017.
VK Iktus i ove jeseni organizira tradicionalnu regatu za kraj klupske sezone

Prvoga dana listopada, u nedjelju, završava još jedna natjecateljska sezona za članove osječkog veslačkog kluba. VK Iktus organizira tradicionalnu Miholjsku regatu, koja će ugostiti veslačice i veslače iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država. No oni najbolji koje hrvatsko veslanje trenutačno ima ne dolaze u Osijek, jer su na Svjetskom prvenstvu na Floridi, a neki su u svojim klubovima ovoj sezoni već rekli zbogom.

No i bez njih Miholjska regata okupit će kvalitetno društvo iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije kako bi još jednom Iktus na svoj način proslavio zaštitnika župe kojoj pripada - Svetog Mihovila u Tvrđi, te kraj još jedne iznimno uspješne klupske sezone.

Za Dunavski kup

Bit će ovo idealna prilika da se osječkoj publici predstave sjajni mladi osječki veslači koji su ove godine briljirali na europskoj i svjetskoj sceni - Ivan Ante Grgić, europski juniorski prvak u četvercu, svjetski juniorski prvaci u dvojcu bez kormilara Anton i Patrik Lončarić, zatim Aria Cvitanović i još niz Iktusovih nada. Veslat će u nedjelju i srebrni olimpijac iz Londona 2012. David Šain.

Miholjska regata bit će i četvrta regata Dunavskoga kupa, u kojem sudjeluju veslači šest klubova iz triju susjednih zemalja - Hrvatske, Srbije i Mađarske. Tako ćemo na Dravi u nedjelju zasigurno vidjeti pravu borbu klubova iz Subotice (Palića), Novog Sada, Vukovara, Osijeka, Mohača i Baje, čiji se četverci na pariće kadetkinja, kadeta, mlađih juniorki i mlađih juniora nadmeću za titule pobjednika Dunavskoga kupa.

Regata počinje u 10.30, a prvi na vodu izlaze osmerci. Zatim slijedi nadmetanje samaca, dvojaca i četveraca, cilj svih utrka bit će na Promenadi ispred prostorija VK Iktus, a priredba bi trebala završiti u 14.30 utrkom seniorskog četverca bez kormilara.

Čak 23 utrke

Vremenska prognoza kaže kako bi vrijeme u Osijeku u nedjeljno prijepodne trebalo biti lijepo, a to bablje ljeto idealno je za dolazak na Promenadu i bodrenje veslača, koji će se nadmetati u 23 utrke od najmlađih kategorija do veterana. S Promenade na desnoj, ali i sa šetnice na lijevoj obali Drave moći će se zapljeskati Šainu, potom Grgiću, Lončarićima... i ostalim mladim “iktusovcima” koji svojim potencijalom dokazuju da s osječke Drave dolazi neki novi val sjajnih hrvatskih veslačica i veslača.

A kao i svake godine roditelji članova Iktusa i prijatelji kluba za publiku pripremaju slavonske slastice - kolače, kiflice, gužvarice, ali i pečene kobasice te piće po popularnim cijenama. I zato bi bilo šteta u nedjeljno prijepodne ne proštetati do Promenade i pogledati najveću osječku veslačku priredbu, koju Iktus organizira 21. put.

Ivana LIOVIĆ

Očekuje se nastup više od 150 veslač(ic)a iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Slovenije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana