Osijek
NAKON ČETIRI MJESECA ČEKANJA

Obnovljen pločnik u Krstovoj
Objavljeno 29. rujna, 2017.

Donjograđani su napokon dočekali završetak rekonstrukcije nogostupa u Krstovoj ulici od raskrižja sa Sarajevskom do raskrižja s Petkovom. Pločnik je završen u punom profilu, a pješaci nakon gotovo četri mjeseca ponovno mogu sigurno prolaziti ovom ulicom.

Rekonstrukciju su tamošnji stanari, ali i brojni roditelji školaraca iz OŠ Ljudevita Gaja, čija je adresa u toj ulici, čekali još od svibnja. Naime, iako pločnik u Krstovoj nije saniran od osamdesetih godina prošloga stoljeća, pa su se na njemu donedavno mogla jasno vidjeti i oštećenja od granatiranja, stanje koje je prethodilo aktualnim radovima posljedica je onoga što su iza sebe ostavili radnici Hrvatskog telekoma koji su u travnju ovdje radili na svojim instalacijama. Nakon što su Donjograđani proljetos prozvali HT u Glasu Slavonije, iz tvrtke je obećano kako će pločnik dobiti novo ruho “najkasnije do kraja svibnja”, a potom i “do kraja srpnja”, no obećanja nisu ispunjena.

U međuvremenu, na ovome su prometnom pravcu pješaci svih kategorija mjesecima morali hodati uskim i zbog parkiranih vozila ionako loše prohodnim kolnikom, na kojemu su se, pak, mimoilazili s automobilima i građevinskim vozilima koja gravitiraju k dvama velikim gradilištima u susjednim ulicama. To je posebice teško padalo starijim osobama, invalidima i osobama s dječjim kolicima koji se pločnikom uopće nisu mogli kretati. Iz Hrvatskog telekoma objašnjavaju kako su radovi kasnili ponajprije zbog činjenice da se rekonstrukcija nogostupa morala uklopiti u planove drugih investitora za ovo područje, te da su ih potom u sanaciji spriječili vremenski uvjeti. I. Solar

Možda ste propustili...

CIJENE PODIŽU, A STANOVE NE UREĐUJU

Cijene najma stanova rasle i do 30 posto

OD PONEDJELJKA DO PETKA

3. Tjedan filantropije u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TZV: OSVJEŽIVAČI ZRAKA SVE OPASNIJI

Dječak (11): Ne znam ni tko sam, ni gdje se nalazim

2

VRKIĆ NAJAVIO RADIKALNE MJERE PROTIV GLODAVACA:

Ako treba, rezat ćemo stabla da štakori ne ulaze u stanove!

3

PROLAZ PREMA VINKOVAČKOJ

Građanskom upornošću do nove asflatirane pješačke staze

oglas