Osijek
POTPORE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Županija s 500.000 kn financira projekte iz ruralnog razvoja
Objavljeno 29. rujna, 2017.

S korisnicima županijskih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju i korisnicima potpora za autohtonu i gastroponudu jučer je ugovore o financiranju potpisao župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

- Financiramo s potporama šest projekata iz ruralnog razvoja i tri potpore za proizvodnju autohtonih proizvoda. Ukupan iznos je gotovo pola milijuna kuna, a radi se o nizu naših OPG-ova, općina i svih udruga koje su nominirale svoje projekte, a mi, kao Županija, ocijenili da bismo im trebali dati potporu. Ove godine napravljeno je to na ovaj način, a od nagodinu će se značajno pojačati potpore od strane Osječko-baranjske županije. A kada govorimo o autohtonim proizvodima, OPG-ima i našoj tradicijskoj poljoprivredi, intenzivnoj proizvodnji i proizvodnji što naš seljak može proizvesti na vlastitoj njivi, ili bašči, na jednom jutru ili hektaru zemlje, Županija će poticati proizvodnju ekološki tradicijske slavonsko-baranjske hrane i njezino brendiranje i poticanje da postanu konkurentni. Za to ćemo se mi kao Županija pobrinuti da bi cijena bila isplativa i da bi tržište za njih bilo otvoreno kako bi mogli proizvedeno plasirati - kazao je župan Anušić.

Dadao je kako se na to nadovezuje i projekt navodnjavanja, ULO hladnjače... “Pozivam i ohrabrujem sve one koji žele i imati OPG na kojem će proizvoditi, a što mi jedini ovdje u Slavoniji i Baranji možemo u odnosu na ostatak Hrvatske i Europe, da se uključe i da se ohrabre, jer će to Osječko-baranjska županija aktivno pratiti”, poručio je Ivan Anušić. D. Pejić

Možda ste propustili...

SVEČANI NASTUP HKUD-a “OSIJEK 1862.”

Jubilarni, trideseti “Pozdrav proljeću”

Najčitanije iz rubrike
oglas