Novosti
USVOJENA NACIONALNA STRATEGIJA

Osigurano voće za svu djecu do 2023.
Objavljeno 28. rujna, 2017.

Vlada je u četvrtak usvojila Nacionalnu strategiju za provedbu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2017./2018. do 2022./2023. (EU), a za njezinu provedbu osigurat će se 22,9 milijuna kuna po godini provedbe. Cilj strategije je povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i smanjenje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika.

Također, cilj je podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i edukacija učenika u cilju smanjenja otpada od hrane.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ističe da se strategija donosi na šest godina, a financirat će se u iznosu od 22,9 milijuna kuna godišnje. Novac je planiran u okviru projekcija plana proračuna za 2018. i 2019. godinu.

Vlada je usvojila Strategiju socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2017. do 2020. godine.H

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE UPLAŠEN ZA ISHOD OPĆIH IZBORA U LISTOPADU

Dodik: Postoji "dramatičan plan" za izbore

SVETKOVINA VELIKE GOSPE U DRAGOTINU

Djevica Marija majka je uzor kako treba živjeti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana