Regija
U STAROJ SREDNJOJ ŠKOLI

Otvorena zgrada dvaju fakulteta
Objavljeno 28. rujna, 2017.

ORAHOVICA - U Orahovici je svečano otvorena nova i prva zgrada fakulteta za potrebe studija fizioterapije te dentalne medicinu i zdravstvo pri Sveučilištu Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku. Svečanosti su nazočili studenti prve generacije studija, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, europski akademik, dr. Aleksandar Včev, saborski zastupnik Krešo Beljak, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, predstavnici drugih studija pri Sveučilištu u Osijeku i Virovitici te drugi.

- Želimo mladima osigurati kvalitetno obrazovanje i zahvalni smo što je studij otvoren u našem gradu. Ovu zgradu je kupila bivša gradska vlast, a mi smo je u kratkom roku uspjeli urediti kako bi studenti imali normalne uvjete za studiranje. U zgradi se nalaze zbornica, kabinet, prostor referade i četiri predavaonice, i danas službeno ovaj prostor dajemo na korištenje fakultetu – rekla je Petin i dala ključeve zgrade dekanu Aleksandru Včevu.

- Posebno pozdravljam prvu generaciju studenata koji su povijest ovog studija i grada. Treba reći da je ova priča krenula prije osam godina na sastanku u Centru za edukaciju gdje smo kolega Šebo i ja razgovarali s tada ravnateljem GDCK Osijek Markom Đukićem i njegovim zamjenikom Denisom Ćosićem, te upraviteljicom centra Marlenom Brstilo-Čičković kako bismo napravili u Centru terensku nastavu medicinskog fakulteta za studente šeste godine. Dogovor je pao za terensku nastavu, no odmah nakon razgovora s tadašnjim gradonačelnikom i njegovim zamjenikom koji su bili oduševljeni tom idejom i odlučili pomoći, uspostavljen je kontakt s ravnateljem Doma zdravlja VPŽ Igorom Fazekašom i krenula je terenska nastava. Vrlo brzo ista ekipa uz pomoć još ljudi, prije svih ministra Tomislava Tolušića, i Virovitičko-podravske županije uspijeva pokrenuti i studij fizioterapije. Ovo je sjajno uređen prostor koji studenti zaslužuju i zahvaljujem gradskoj vlasti što je uspjela do početka akademske godine stvoriti sve uvjete za odvijanje predavanja – rekao je Včev.

- Ovaj objekt znači razvoj i unapređenje standarda studiranja i razvoj obrazovne infrastrukture na području županije – istaknuo je Andrović. V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

25 GODINA BRAKA

Zdravko za srebrni pir iznenadio suprugu velikom proslavom

2

15. NATJECANJE ORAČA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Najbolji orači Ivanika i Samardžija

3

LUDA ZABAVA

U nedjelju 14. blatomet u Gradištu