Kultura
STARTER3 U KAZAMATU

Grupna izložba sedmero nagrađenih studenata
Objavljeno 29. rujna, 2017.

U osječkoj Galeriji Kazamat u petak, 29. rujna, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje grupne izložbe STARTER3, u organizaciji Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku. Izložba će predstaviti radove sedmero nagrađenih studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku u protekle dvije akademske godine.

Za akademsku godinu 2015./2016. nagrađeni su Sara Maksimović, Mirjana Pjevac i Dorian Trepić, dok su za prošlu akademsku 2016./2017. godinu nagrađeni Dario Brkić, Doris Despot, Ida Đurkić i Maja Gjajić. Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od docenata i profesora Odsjeka za likovnu umjetnost dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu tijekom akademske godine. Radovi kojima će se mladi umjetnici predstaviti rezultat su cjelogodišnjeg rada, a naglasak se daje na raznorodnosti medija, što je ujedno i cilj istraživačkog rada studenata Odsjeku za likovnu umjetnost UAOS-a.

Izložba će ujedno biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTER poziciju, dajući naglasak na činjenicu da je ovo samo vjetar u leđa koji će, nadaju se iz Akademije, biti dovoljan kako bi potreba za radom iz dana u dan bila izraženija.

- Afirmirajući mlade umjetnike osvještavamo potrebu za kulturom i umjetničkim stvaralaštvom, pri tome imajući na umu da potreba za kulturom u gradu Osijeku nikad nije bila izraženija. Ujedno, izložba je svojevrsni uvod u novu akademsku godinu te samim time jedna vrsta poticaja za buduće, ali i trenutačne studente - poručili su iz Aakademije. Izložba je realizirana u suradnji s Galerijom Kazamat i HDLU-om Osijek, a otvorena je do utorka, 3. listopada 2017. J.Pejaković

Izložba će ujedno biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom

Možda ste propustili...

ODSJEK ZA LIKOVNU UMJETNOST UMJETNIČKE AKADEMIJE

Izložba grafike splitskih studenata

GLAZBENA ŠKOLA OSIJEK NA 55. NATJECANJU UČENIKA I STUDENATA GLAZBE

Čast je biti prvi među najboljima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆNI KONCERTI ZBORA HNK U OSIJEKU

Izvode i Haibelov “Benedictus” koji nije izveden gotovo 200 godina

2

GLAZBENA ŠKOLA OSIJEK NA 55. NATJECANJU UČENIKA I STUDENATA GLAZBE

Čast je biti prvi među najboljima

3

20170621_141332 (2). - IZLOŽBA AUTORSKOG TANDEMA TARWUK U MLU

Čavli u zidu s prethodne izložbe narušavaju ili pojačavaju koncept?!