Tehno
NA TRŽIŠTU IDUĆE PROLJEĆE

Novi model Greyp električnog bicikla
Objavljeno 29. rujna, 2017.

Hrvatski Telekom i hrvatski proizvođač električnih bicikala Greyp sklopili su suradnju za novi model Greyp električnog bicikla, koji će HT podržati novom inovativnom uslugom eSIM. To je velika inovacija na hrvatskom tržištu, ali i unutar grupe Deutsche Telekom, a povezani električni bicikl očekuje se na tržištu iduće proljeće. eSIM je veliki tehnološki iskorak jer zamjenjuje korištenje fizičkih SIM kartica i omogućava raznim uređajima samostalnu povezivost. Tako će nova generacija Greyp bicikla, preko HT-ova eSIM profila, razmjenjivati podatkovni promet između samog vozila te web i mobilnih aplikacija bez potrebe za fizičkom SIM karticom.

Greyp bicikl ima niz odličnih značajki poput automatskog videosnimanja, praćenja tjelesnog stanja vozača, alarma, daljinskog upravljanja i razmjene podataka preko društvenih mreža. Neke od ostalih funcionalnosti su automatic distress call na temelju podataka G-senzora i žiroskopa; prikaz, logiranje i upravljanje motorom na temelju otkucaja srca vozača; prikupljanje i prikaz brzine, prijeđene udaljenosti, potrošenog Wh, potrošenih kalorija, trajanja vožnje i sl.

''Kada smo pokrenuli eSIM funkcionalnost, među prioritetima su nam odmah bila pametna vozila. Greyp se idealno uklapa u našu strategiju širenja eSIM tehnologije, jer je riječ o inovativnom hrvatskom proizvodu koji svojim električnim pogonom ne opterećuje okoliš. Sigurni smo da će eSIM uskoro biti globalni standard u ponudi pametnih uređaja, a HT će se pobrinuti da svojim korisnicima ponudi sve više uređaja koji podržavaju tu uslugu'', izjavio je Richard Brešković, direktor Marketinga za privatne korisnike u HT-u.

Fizičku SIM karticu u biciklu će potpuno zamijeniti čipset koji će podržavati eSIM uslugu HT-a i koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na različite uređaje. U sljedeće dvije godine očekuje se da će prosječni korisnik imati i više od četiri povezana uređaja, a eSIM tehnologija omogućit će lakšu povezivost korisnika s više uređaja.M.R.

Najčitanije iz rubrike