Tehno
MULTIMEDIJA

Technics najavio puštanje u prodaju prvorazrednog direct drive gramofona
Objavljeno 29. rujna, 2017.

Technics je najavio puštanje u prodaju modela SP-10R, do sada najambicioznijeg direct drive gramofona u povijesti kompanije koji bi u maloprodaji trebao biti dostupan početkom ljeta 2018. godine.

Ove vijesti dolaze istovremeno s Technicsovim predstavljanjem prototipa novog revolucionarnog gramofona s najboljim S/N (signal/šum, signal-to-noise) omjerom i rotacijskom stabilnošću na svijetu na ovogodišnjoj IFA-i. Nakon predstavljanja iznimno hvaljenog modela SL1200GAE/G 2016. godine i modela 1200GR početkom ove godine, Technics je krenuo u misiju izrade svog do sada najboljeg gramofona - modela SP-10R. Novi model predstavlja kombinaciju Technicsovih najnaprednijih digitalnih i analognih tehnologija te se odlikuje većim S/N* omjerom i rotacijskom stabilnošću, kao i najmanjim razinama podrhtavanja, u usporedbi s bilo kojim prethodnim modelom.

Iznimni SP-10R prototip posjeduje novi bezjezgreno pogonjeni direct drive motor i tanjur težine 7 kilograma za vrhunsku kvalitetu zvuka. SP-10R posjeduje potpuno novi bezjezgreni direct drive motor koji, uz dodatak dvostranog sustava rotacije koji je korišten na modelu SL-1200G, ima i rotor-magnete smještene na obje strane za jaču i precizniju reprodukciju zvuka. Teški tanjur posjeduje troslojnu strukturu koja se sastoji od lima, ljevenog aluminija i prigušne gume, baš kao i na modelu SL-1200G. Optimizacijom prirodne frekvencije svakog sloja eksterne vibracije potpuno su neutralizirane, čime se korisnicima omogućilo čisto i glatko audioiskustvo. M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike