TvObzor
WILMER VALDERRAMA

Ponosan sam član ekipe serije koja je promijenila televiziju modernog doba
Objavljeno 29. rujna, 2017.

Wilmer Valderrama rođen je u Miamiju, a od svoje treće do trinaeste godine živio je u Venezueli. Njegova se obitelj preselila u Los Angeles, gdje on trenutačno i živi. Najpoznatiji je po ulozi Feza u humorističnoj seriji “Lude 70-e” za koju je osvojio nekoliko nagrada Teen Choice i nominaciju za nagradu ALMA. Također je glumio u televizijskim serijama “Specijalni izvještaj”, “Od sumraka do zore” i “Budan”, a gostovao je u serijama “Uvod u anatomiju”, “Odgoj za početnike”, “Čistilište u predgrađu”. Nedavno je glumio u nezavisnim filmovima “The Girl is in Trouble”, “To Whom it May Concern” i “The Adderall Diaries”. Prošle godine pridružio se ekipi serije “Navy CIS” u njezinoj 14. sezoni, koju možemo gledati svake večeri na Doma TV-u.

Inovativni projekti

Kakva je bila vaša reakcija kad ste dobili ulogu?

- Bio sam doista počašćen i laskalo mi je što su me pozvali da se pridružim glumačkoj postavi jedne dugovječne i iznimno gledane serije. Upravo sam završio snimanje televizijske verzije “Specijalnih izvještaja” i bio sam usred dovršavanja “Od sumraka do zore” u Novom Meksiku. Stigao sam u Los Angeles i snimio pilot-epizodu serije “Četiri zvijezde” za CBS Studios, koja nije dobila zeleno svjetlo za daljnje snimanje. Međutim, svidio im se moj performans i pozvali su me u “NCIS” s namjerom da seriji dam potpuno novu dimenziju.

Što vam se točno svidjelo kod “Navy CIS-a”?

- To što sam dobio priliku raditi s Markom Harmonom, glumca kojeg iznimno poštujem. Ta je serija definitivno promijenila televiziju modernog doba i još uvijek ostvaruje sjajne rezultate gledanosti.

Kakav je osjećaj “uskočiti” u seriju koja se emitira toliko dugo?

- Bilo mi je poznato i osjećao sam se vrlo ugodno. Nisam stranac u dugovječnim serijama, tijekom osam godina snimio sam 200 epizoda “Ludih 70-ih”. Posljednjih nekoliko godina snimao sam vrlo ambiciozne, inovativne i napredne projekte, stoga sam bio uzbuđen zbog toga što “uskačem” u “NCIS” i donosim promjene.

Maske su pale

Možete li opisati svoj lik?

- Nick Torres ne slaže se baš najbolje s drugima, više je vuk samotnjak. Niz godina bio je tajni agent u Južnoj Americi. Tada je vodio nekoliko života, a sad vodi dvostruki život. Njegove maske su pale, izišao je iz tame i prisiljen je vratiti se u Washington kako bi upozorio nekoga o mogućoj prijetnji. Sada je drugi čovjek, nije baš stabilan i nepredvidljiv je. U svakom slučaju, uzbuđen sam jer nisam nikad tumačio takav lik. Ne biste očekivali da će jedan lik kao što je Torres postati dio takvog tima i namučit će se da se prilagodi svemu. Često snimam s Markom Harmonom, jedan drugog “guramo” i to je divno partnerstvo. Ponosan sam na to što glumim s njim i izvrsno se zabavljam.

Karijeru ste počeli u humorističnoj seriji, a sad snimate ozbiljnu dramu. Nedostaju li vam ikad komedije?

- Uistinu je čudno, toliko dugo radiš na komediji i pomisliš da ćeš takvo što i nastaviti raditi. No, posljednjih pet godina snimao sam samo dramu i akciju pa sam se naviknuo na taj žanr i sad imam osjećaj kao da ga snimam cijeli život. Pridonijelo je i to što sam se psihički promijenio i radio mnoge različite stvari kao glumac da bih se razvio u tom smjeru.

Pipremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Wilmer Eduardo Valderrama

DATUM ROĐENJA:

30. siječnja 1980.

MJESTO ROĐENJA:

Miami, Florida (SAD)

LJUBAV:

Chantel Jeffries, djevojka

NAVY CIS 14.

Doma TV, ponedjeljak-petak, 20 sati

Možda ste propustili...

LET‘S EAT GRANDMA OBJAVILE DRUGI ALBUM "I‘M ALL EARS"

Hrabra, luda, inovativna i povremeno čudnovata ploča

HRT: OTVARANJE PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Prijenos iz Vespazijanove arene