TvObzor
NOVI KONCERTNI ALBUM LEGENDARNIH IRON MAIDENA

Pjesme s turneje koju je vidjelo dva milijuna ljudi
Objavljeno 29. rujna, 2017.
Luksuzno live izdanje, na kojem se radilo gotovo dvije godine, obuhvatilo je 15 pjesama snimljenih tijekom turneje “The Book Of Souls World Tour”

Druga polovina studenoga u shopove diljem svijeta donijet će izdanje Iron Maidena ”The Book Of Souls: Live Chapter”. To luksuzno live izdanje, na kojem se radilo gotovo dvije godine, obuhvatilo je 15 pjesama snimljenih tijekom turneje ‘The Book Of Souls World Tour”. Turneja se protegla na 39 zemlja na šest kontinenata, a vidjelo ju je više od dva milijuna fanova. U sklopu tog velikog svjetskog putovanja, Iron Maiden posjetili su i Split, u srpnju 2016. “The Book Of Souls: Live Chapter” u hrvatske shopove stiže u petak, 17. studenog, upakiran u CD, deluxe CD i LP s koncertnim filmom koji će biti dostupan na besplatnom online streamanju te na digitalnom downloadu.

Album koji je producirao Tony Newton te jedan od osnivača grupe Iron Maiden, basist Steve Harris, temelji se na setlisti iz 2017. te vjerno prenosi snimke s tih epskih koncerata. Setlista pjesama koje će biti uključene na live izdanje sadržavat će šest pjesama s posljednjeg studijskog albuma “The Book of Souls”, kao i Iron Maiden klasike te omiljene pjesme njihovih fanova.

Koliko je truda uloženo u ovo nadolazeće izdanje, koje, vjerujemo, neće razočarati ni jednog Iron Maiden obožavatelja, objašnjava nam Steve:

“Proveli smo jako veliku količinu vremena radeći na ovom projektu jer sam želio što više približiti Maidenovo live iskustvo te sam želio što vjerodostojnije našim fanovima približiti koncerte iz raznih dijelova svijeta. A to znači da smo doslovno sate i sate proveli preslušavajući vrpce sa svakog koncerta ne bismo li odabrali materijal i konstruirali zvuk koji će se dosljedno odvijati tijekom cijelog albuma i koji će uhvatiti uzbuđenje raznih mjesta koje smo obišli, od, primjerice, Salvadora, koji je za nas novo otkriće, do regularnih favorita poput Doningtona ili Wackena.”

Rod Smallwood, menadžer Iron Maidena, dodaje:

"'The Book Of Souls World Tour' bio je strašno velik pothvat, posebno za Brucea, koji je prvi put zapjevao u javnosti nakon što se oporavio od raka grla. Osim toga, on je pilotirao na Ed-Force Oneu, koji je prošle godine nadograđen s Boeinga 757 na 747 kako bismo što brže mogli letjeti okolo po svijetu ne bismo li posjetili što veći broj raznih gradova i fanova. Također, ova se godina nastavila uzbudljivim tempom, jer smo odradili najuspješniju turneju po Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji do sada. Sve u svemu, bila je to posebna turneja i zbog toga smo ju željeli dokumentirati, kako bi i nama i fanovima ostala što duže u sjećanju. Steve je odradio nevjerojatan posao skupivši sve te pjesme iz raznih gradova diljem svijeta. A povrh svega toga, kao velika zahvala lojalnim fanovima iz svih dijelova svijeta, koncertni film s ove turneje bit će dostupan na besplatnom live streamingu. Nadamo se da će svjetska Iron Maiden zajednica uživati u gledanju tog posebnog događaja online. Mnogi od njih vidjet će se na tim snimkama jer smo posebno pazili upravo na to da se fanovi i momenti s turneje vide na videosnimkama.”(N.K.)

 
POPIS PJESAMA

Pjesme koje se nalaze na albumu: “If Eternity Should Fail” (snimljena na koncertu u Sydneyu), “Speed of Light” (Cape Town), “Wrathchild” (Dublin), “Children of the Damned” (Montreal), “Death or Glory” (Wroclaw), “The Red and the Black” (Tokyo), “The Trooper” (San Salvador), “Powerslave” (Trst), “The Great Unknown” (Newcastle) , “The Book of Souls” (Donington), “Fear of the Dark” (Fortaleza), “Iron Maiden” (Buenos Aires), “Number of the Beast” (Wacken), “Blood Brothers” (Donington) i “Wasted Years” (Rio de Janeiro). Ovaj će album replicirati “The Book Of Souls” u originalnim formatima te će biti objavljen kao limitirana edicija luksuznih dvostrukih CD hardcase knjiga, uobičajeni 2CD album te kao trostruki crni LP. Osim toga bit će dostupan i kao digitalni download.

Možda ste propustili...

LET‘S EAT GRANDMA OBJAVILE DRUGI ALBUM "I‘M ALL EARS"

Hrabra, luda, inovativna i povremeno čudnovata ploča

FOX: ČETVRTA SEZONA SERIJE "TI SI MOJ POROK"

Antijunaci kojima su sreća i ljubav nepoznati pojmovi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana