TvObzor
HRT: MOZAIČNA EMISIJA "DAJ PET(AK)”

Voditeljski dvojac Lucija Kajić i Filip Vidović
Objavljeno 29. rujna, 2017.
U šareno uredeni HRT-ov studio 6 dvoje mladih voditelja svakoga petka prije Dnevnika za svoje gledatelje pozivat ce odlicne glazbene sastave, predstavljati zanimljive dogadaje te donositi price o uspješnim mladim ljudima

Na Hrvatskoj radioteleviziji u okviru jesenske programske sheme počelo je emitiranje nove zabavne emisije za mlade “Daj pet(ak)”. Emisija je na rasporedu svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije, s početkom u 18.10 sati. U šareno uređeni HRT-ov studio 6 dvoje mladih voditelja svakoga petka prije Dnevnika za svoje gledatelje pozivat će odlične glazbene sastave, predstavljati zanimljive događaje, davati korisne savjete te donositi priče o uspješnim mladim ljudima. Gledatelji će se dobro zabaviti i uz reportaže u kojima će se slavni upuštati u različite izazove. Moći će naučiti i kuhati te će ujedno dobiti smjernice kako jeftino i sigurno putovati. Voditelji su emisije, koja je prvi put emitirana u petak 22. rujna, mladi glumci Lucija Kajić i Filip Vidović, a urednica je Mirna Dvoršćak.

“Zabaviti i nadahnuti mlade i sve one koji se mladima osjećaju cilj je nove emisije Daj pet(ak)“, ističe urednica Mirna Dvoršćak te najavljuje da će studio svakoga petka biti prepun prekrasnih mladih ljudi, bili oni glazbenici, sportaši, glumci, matematičari ili znanstvenici. “Međutim, davat ćemo i konkretne savjete, primjerice, gdje tražiti stipendije i kako se što bolje pripremiti za intervju za posao. Emisija ide u sve kutke Hrvatske: od Zagreba i Splita do Rijeke i Osijeka. Ako se nešto događa, a mladima bi moglo biti zanimljivo, eto nas“, dodaje Mirna Dvoršćak te ne krije radost i olakšanje nakon prve odrađene emisije.

Uzbuđenje zbog novoga profesionalnog izazova ne skrivaju ni voditelji. “Jako se radujem svojoj novoj ulozi i mislim da će to biti zanimljiva i opuštena emisija koja će se svidjeti ljudima. Mogu vam reći da sam baš zadovoljan kako je sve ispalo. Mnogo sam naučio o televiziji i o voditeljskome poslu i jedva čekam učiti i dalje”, istaknuo je mladi glumac Filip Vidović, inače najmlađi sin legendarnoga glumca Ivice Vidovića. Filip Vidović je prije dvije godine završio Akademiju dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu.

“Smatram da je ovo prilika koju sam čekala. Jako se veselim suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i novome profesionalnom poglavlju koje me čeka. Privlače me dinamika i izazovi voditeljskoga posla i smatram da na Hrvatskoj radioteleviziji mogu mnogo toga naučiti i napredovati uza sve stručnjake i profesionalce koji tamo rade. Vidimo se petkom u 5”, ističe mlada zagrebačka glumica Lucija Kajić.

Zadovoljstvo zbog pokretanja nove emisije ne krije ni rukovoditelj Odjela za zabavu Hrvatske radiotelevizije Mario Sedmak. “Daj pet(ak) gledateljima nudi i zabavne reportaže koje vjerno oslikavaju kako se naši poznati snalaze u nepoznatim situacijama. Naučit ćemo i što skuhati u tjednu kad roditelji nisu kod kuće, putnici svjetskoga glasa otkrit će svoje skrivene tajne s puta i uputiti nas kako i kamo ići te kako što jeftinije proći, a mladi koji su pokrenuli svoje poslove, podijelit će s nama sve svoje uspone i padove”, dodaje Mario Sedmak.

Emisija “Daj pet(ak)” na rasporedu je svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 18.10 sati, a dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. (N.K.)