Dome slatki dome
CACIB OSIJEK 2017

Iz Berlina po BIS u Slavoniju
Objavljeno 28. rujna, 2017.
Za najljepšeg psa obiju osječkih međunarodnih izložbi pasa izabran je srednji crni pudl Nice Steps For Me Only

Već nekoliko godina dolazim na izložbe pasa u Osijek, grad je prekrasan, kao i ovo kupalište na kojem se održava manifestacija, s fantastičnim pogledom na Tvrđu, a ljudi su vrlo ljubazni. Posebno me veseli što sam zatvorila međunarodni šampionat za dvogodišnjeg toy bijelog pudla Sandy-poodle Bariarnil for J, koji je hrvatski uzgoj, kaže Jana Nechvilková iz Češke, koja redovno sa svojim ljubimcima putuje po Europi, a u posjećuje i izložbe u Umagu, Splitu i Zagrebu.

Ona je jedna od mnogih vlasnika pasa koji su proteklog vikenda sudjelovali na međunarodnim izložbama pasa tradicionalno održanima na popularnoj Kopiki, u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Osijek.

- Ovaj kinološki vikend, nazvan Slavonia Shows, počeo je noćnom nacionalnom izložbom pasa u Vukovaru. Izlagači su stigli iz čak 24 europske zemlje, a Osječani i njihovi gosti imali su zadovoljstvo vidjeti predstavnike više od 130 pasmina, kvalitetne pse, ali i neke prilično rijetke pasmine, poput portugalskog psa za vodu, ruskog toya, jakutske lajke, peruanskog bezdlakog psa. Izložba je protekla prema satnici - prvog je dana najljepšeg psa među predstavnicima deset FCI grupa birao gost iz Italije Valerio Nataleti, a drugoga Ruskinja Alla Filatova, koja je prvi put posjetila Hrvatsku - saznajemo od Branka Vidovića, predsjednika KD-a Osijek.

Na otvaranju subotnje izložbe nazočne je pozdravio i predsjednik HKS-a Branko Šare, a izložbu je otvorio osječki dogradonačelnik Boris Piližota. Usprkos činjenici da su dani uoči izložbe bili prilično hladni i kišoviti, na Kopiki je sjalo sunce. Za najljepšeg psa izložbe (Best in Show) i u subotu i u nedjelju izabrana je srednji crni pudl Nice Steps For Me Only Julie Nad iz Berlina. J.Kn.

Možda ste propustili...

ZNATE LI PROČITATI GOVOR TIJELA

Što vam poručuje kućni ljubimac?

POZITIVNO DJELOVANJE PASA

Havanezeri najbolje smanjuju stres

ZA SVE STILOVE UREĐENJA

Moderni tepisi za toplinu doma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POZITIVNO DJELOVANJE PASA

Havanezeri najbolje smanjuju stres

2

VRT - PRIPREME ZA NOVE RADOVE

Biljke pamte nepažnju i nestručnost

3

ZA SVE STILOVE UREĐENJA

Moderni tepisi za toplinu doma