Dome slatki dome
CACIB OSIJEK 2017

Iz Berlina po BIS u Slavoniju
Objavljeno 28. rujna, 2017.
Za najljepšeg psa obiju osječkih međunarodnih izložbi pasa izabran je srednji crni pudl Nice Steps For Me Only

Već nekoliko godina dolazim na izložbe pasa u Osijek, grad je prekrasan, kao i ovo kupalište na kojem se održava manifestacija, s fantastičnim pogledom na Tvrđu, a ljudi su vrlo ljubazni. Posebno me veseli što sam zatvorila međunarodni šampionat za dvogodišnjeg toy bijelog pudla Sandy-poodle Bariarnil for J, koji je hrvatski uzgoj, kaže Jana Nechvilková iz Češke, koja redovno sa svojim ljubimcima putuje po Europi, a u posjećuje i izložbe u Umagu, Splitu i Zagrebu.

Ona je jedna od mnogih vlasnika pasa koji su proteklog vikenda sudjelovali na međunarodnim izložbama pasa tradicionalno održanima na popularnoj Kopiki, u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Osijek.

- Ovaj kinološki vikend, nazvan Slavonia Shows, počeo je noćnom nacionalnom izložbom pasa u Vukovaru. Izlagači su stigli iz čak 24 europske zemlje, a Osječani i njihovi gosti imali su zadovoljstvo vidjeti predstavnike više od 130 pasmina, kvalitetne pse, ali i neke prilično rijetke pasmine, poput portugalskog psa za vodu, ruskog toya, jakutske lajke, peruanskog bezdlakog psa. Izložba je protekla prema satnici - prvog je dana najljepšeg psa među predstavnicima deset FCI grupa birao gost iz Italije Valerio Nataleti, a drugoga Ruskinja Alla Filatova, koja je prvi put posjetila Hrvatsku - saznajemo od Branka Vidovića, predsjednika KD-a Osijek.

Na otvaranju subotnje izložbe nazočne je pozdravio i predsjednik HKS-a Branko Šare, a izložbu je otvorio osječki dogradonačelnik Boris Piližota. Usprkos činjenici da su dani uoči izložbe bili prilično hladni i kišoviti, na Kopiki je sjalo sunce. Za najljepšeg psa izložbe (Best in Show) i u subotu i u nedjelju izabrana je srednji crni pudl Nice Steps For Me Only Julie Nad iz Berlina. J.Kn.

Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna