Crna kronika
DONJI ANDRIJEVCI

U udaru drezine smrtno stradao vozač traktora
Objavljeno 27. rujna, 2017.
Vozač je krenuo preko pruge, iako je na znaku bila upaljena zvučna i svjetlosna signalizacija

SLAVONSKI BROD - Osamdesetogodišnji vozač traktora iz Donjih Andrijevaca, poginuo je u utorak 11.30 sati na pružnom prijelazu u andrijevačkoj Perkovačkoj ulici. Na traktor je naletjelo servisno pružno vozilo koje se nakon udara zaustavilo nekoliko desetaka metara od pružnog prijelaza.

Kako prenosi slavonskobrodski portal SBplus, 80-godišnjak je s traktorom krenuo u polje. Dolaskom do pružnog prijelaza koji nema polubranike, unatoč upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima vozač nije zaustavio traktor pa se u njega zabilo servisno vozilo. Traktor je od udarca završio u sredini dvotračnog kolosijeka, dok je tijelo vozača odbačeno na travnatu površinu. Od zadobivenih ozljeda 80-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće.

Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci PU brodsko-posavske, a za njegovog trajanja prometovanje dvotračnom prugom bilo je obustavljeno u oba smjera. Za vrijeme očevida svjetlosni i zvučni signali i dalje su radili.

Željeznička pruga kod Donjih Andrijevaca do sada je uzela već nekoliko života. U veljači ove godine na pruzi između Donjih Andrijevaca i Starog Topolja putnički je vlak naletio na 29-godišnjaka koji je na mjestu preminuo. Slična tragedija dogodila se krajem siječnja 2012., kada je također u Donjim Andrijevcima vlak naletio na 55-godišnjaka. Iz policije, ali i HŽ infrastrukture upozoravaju sve sudionike u prometu da pozorno prate znakovlje na pružnim prijelazima, jer se uz malo opreza ovakve tragedije ne bi događale.

Sandra LACIĆ
NESREĆA NA VEZNOJ CESTI

Četiri osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, u 15.40 sati, na zapadnoj veznoj cesti, pokraj stadiona NK “Amater” u Slavonskom Brodu. Do nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač kombijem prešao na lijevu prometnu traku gdje je prednjim lijevim bočnim dijelom kombija udario u prednji lijevi bočni dio automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Udareni automobil potom je naletio i na automobil 48-godišnjaka, koji se kretao iza kombija. U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 48-godišnji i 51-godišnji vozač, dok su lakše ozljede zadobili putnici (20 i 29 godina) iz vozila 51-godišnjaka. Vozač kombija je prijavljen.

apel

POLICIJA POZIVA VOZAČE NA OPREZ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike