Crna kronika
JOŠ SE NE ZNA UZROK POŽARA

Izgorjelo krovište na dvije kuće u Slavoniji
Objavljeno 27. rujna, 2017.

OSIJEK - I dalje nije poznato što je izazvalo požar na dvorišnom stanu koji je izbio u ponedjeljak oko 17.30 sati u Savskoj ulici u Osijeku. Iz policije doznajemo da je očevid u tijeku i uzroci se tek utvrđuju. Operativno dežurstvo JPVP-a Grada Osijeka u 17.32 sata zaprimilo je dojavu o požaru. Na intervenciju su izišli s dva vozila i devet vatrogasaca.

- Dolaskom na mjesto intervencije požar je već bio u razbuktaloj fazi. Odmah smo počeli gašenje i lokaliziranje požara na drugi dio objekta. Stavljanjem požara pod nadzor ostavili smo požarište DVD-u Gornji grad da ga osiguraju. U požaru je oštećeno krovište te neutvrđena količina namještaja na tavanskom prostoru - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Istog jutra gorjela je kuća u Oriovcu. Očevidom je utvrđeno da je još u nedjelju oko 18 sati 64-godišnjak u kupaonici naložio peć na kruto gorivo suhim drvima kako bi zagrijao vodu. Pri tome je došlo do prijenosa topline s dimnjaka na stropnu drvenu gredu što se polako prenosilo preko lima na strop od trske i drvenih dasaka, sve do ponedjeljka do 10.30 sati, kada je došlo do proširenja požara na krovnu konstrukciju kuće. U požaru je potpuno izgorio krov i strop obiteljske kuće. Požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Lužani i Oriovac. Šteta nastala u požaru iznosi više desetaka tisuća kuna.S.Lacić

Možda ste propustili...

OTRKIVEN PROVALNIK I PIROMAN U KORITNI

Tkaninom zapalio auto sumještanina

PROMETNA NESREĆA U OSIJEKU

Sudar Mazde i Audija kod Otosa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana