Regija
10. UTRKE ULICAMA GRADA SLATINE

U deset utrka Una Maravić je deset puta osvojila prvo mjesto
Objavljeno 26. rujna, 2017.

SLATINA - Tradicionalne Utrke ulicama Slatine sportska su manifestacija koja iz godine u godinu okuplja stotine polaznika vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, sportaše i rekreativce. Utrke se održavaju u povodu obilježavanja Dana grada Slatine, Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta, te početka nastavne godine. Ovogodišnju, desetu manifestaciju, organizirali su Atletski klub Slatina i gradska Zajednica športskih udruga uz pomoć Grada, a otvorili su je tajnik Zajednice Željko Stipanić i zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak. Ove godine na Utrkama ulicama grada sudjelovalo je 839 natjecatelja (371 djevojčica i djevojaka i 468 dječaka i mladića).

Hrvatski olimpijski dan promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, a vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica kao zastava prijateljstva. Zato svi sudionici utrka u Slatini simbolično nose bijele majice. Tri prvoplasirana natjecatelja u svakoj kategoriji osvajaju medalju i majicu, a sljedeća tri samo majicu. Nagrade najbržima uručile su ravnateljice slatinskih vrtića i osnovnih škola, tajnik Zajednice športskih udruga i zamjenici gradonačelnika Bojan Plantak i Sanja Mrzljak Jovanić.

Među prvašićima koji su nedavno prvi put sjeli u školske klupe i koji su trčali 300 metara, zlatnim su se medaljama okitili Katja Srbić i Marko Juzua, učenici OŠ Eugena Kumičića. U utrci osmaša na 800 metara pobjednici su bili Dorijana Drokan iz OŠ Eugena Kumičića i Ivan Stjepić iz OŠ Josipa Kozarca. U kategoriji trećih i četvrtih razreda srednjih škola najbrži su bili Elizabeta Taradej (800 metara, lanjska pobjednica) i Sebastijan Herceg (tisuću metara), oboje učenici Srednje škole Marka Marulića. Seniori oba spola trčali su tisuću metara, najuspješnija seniorka četvrtu godinu zaredom bila je Doroteja Santi, a među seniorima prvi je bio Marino Suhi.

U Atletskom klubu Slatina posebno ističu uspjeh Une Maravić, koja je sudjelovala na svih deset dosadašnjih utrka i ove godine po deseti put osvojila 1. mjesto. Posebnu pohvalu zavrijedio je Tomislav Vuković, učenik osmog razreda OŠ Josipa Kozarca, koji je i ove godine sa štakama ravnopravno s ostalim natjecateljima istrčao cijelu dionicu utrke.

Utrke ulicama Slatine održane su također u povodu Europskog dana suradnje koji se obilježava svake godine 21. rujna. OŠ Eugena Kumičića provodi projekt u okviru programa INTERREG V-A HU/HR pod akronimom STILL, što je skraćenica za naziv projekta: Sportske, ICT, i jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Szigetvara. Kroz taj projekt Slatina je prije održavanja utrka prijavljena kao grad u kome će se obilježiti ECDay 2017. (Europski dan suradnje 2017.).P.Žarković

Utrke ulicama Slatine održane su također u povodu Europskog dana suradnje, koji se obilježava svake godine 21. rujna

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike