Crna kronika
DJEVOJKE OZLIJEĐENE KOD BILJA

Nakon prevrtanja autom se zabile u betonski most
Objavljeno 26. rujna, 2017.
Iz VW Pola 27-godišnjakinju i 24-godišnjakinju izvlačili su vatrogasci

BILJE - Dvije mlade žene ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila na izlazu iz Bilja prema Kopačevu u posljednjim minutama nedjelje. U pomoć su pozvani vatrogasci, jer su 27-godišnjakinja i 24-godišnjakinja ostale zarobljene u zgužvanom limu automobila VW Polo koji je sletio u kanal.

- Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 23.49 sati zaprimilo je dojavu o prometnoj nesreći, odnosno da se u vozilu u odvodnom kanalu nalaze dvije ženske osobe koje je potrebno spasiti. Pomoću specijalnog alata oslobodili smo zaglavljene osobe iz oštećenog vozila te ih predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći, koji su im pružili prvu pomoć - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U spašavanju mladih žena sudjelovalo je sedam vatrogasaca koji su na intervenciju izišli s dva vozila.

Nakon što je djevojkama ukazana prva pomoć na mjestu nesreće, prevezene su u Klinički bolnički centar Osijek na liječničku obradu. Za sada još nema povratnih informacija o težini njihovih ozljeda, no prema prvim informacijama činilo se da je 27-godišnja vozačica ozlijeđena teško, a tri godine mlađa suvozačica lakše. Ipak, policija još čeka službene podatke iz bolnice da bi se točno znalo o težini zadobivenih ozljeda. Policija je dobila dojavu o ovoj prometnoj nesreći nekoliko minuta prije vatrogasaca.

- Očevidom je utvrđeno da je 27-godišnjakinja upravljala automobilom osječkih registracija koji se kretao od istoka prema zapadu (iz Kopačeva prema Bilju). Dolaskom do zavoja, zbog neprilagođene brzine vozačica je izgubila nadzor nad upravljačem te sletjela vozilom u odvodni kanal sa sjeverne strane. Automobil je udario u kosinu kanala, nakon čega je došlo do višestrukog bočnog prevrtanja, a potom je vozilo krovom udarilo u betonski most, gdje se i zaustavilo. Zbog težine ozljeda, vozačica nije alkotestirana, no izvađeni su joj krv i urin - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Tijekom protekloga vikenda još je osam osoba stradalo u prometnim nesrećama u Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega 11 u kojima je nastupila samo materijalna šteta i četiri prometne nesreće u kojima je ukupno šest osoba lakše ozlijeđeno. Nesreće s ozlijeđenima dogodile su se u Gradištu, Andrijaševcima te dvije u Vinkovcima.

Sandra LACIĆ
JOŠ DVOJE STRADALIH NAKON ŠTO SU SE VOZILOM ZABILI U BETONSKI MOST

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 18.20 sati, u Ulici Zvonka Brkića, u Završju, na požeškom području, ozlijeđene su još dvije osobe. Očevidom je utvrđeno da je 30-godišnji vozač Volkswagena, pod utjecajem 1,06 promila alkohola u krvi, te zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te udario u betonski kolni ulaz. U prometnoj nesreći 30-godišnji vozač i 32-godišnji putnik lakše su ozlijeđeni. Vozač je odveden u policiju na triježnjenje i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

intervencija

VATROGASCI SU MORALI REZATI KROV

Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike