Mozaik
ZAVRŠIO ZAGREB BURGER FESTIVAL

Sočni i slasni burgeri od mesa,
ali i srdela, hobotnica i kozica
Objavljeno 25. rujna, 2017.

Na Zagreb Burger Festivalu koji se od 14. do 24. rujna održavao na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, zadnjeg vikenda su predstavljeni i hrvatski autohtoni proizvodi - maslinova ulja i vina s Pelješca. Vina s Pelješca izrađena su od najznačajnije hrvatske autohtone sorte grožđa plavac mali, koje već generacijama obrađuje obitelj Violić. Bobice plavca malog čvršće su strukture s puno sladora, a vino koje od njih spravljaju lijepe je tamno rubinaste boje s modrim odsjajem, krepko i trpko sa specifičnim okusom. Premium ekstradjevičansko, hladno prešano, maslinovo ulje iz Stona, s otoka Pelješca, proizvodi Natura Dalmatia.

Sočni, mirisni i slasni hamburgeri su vladali zagrebačkim Strossmayerovim trgom. Dvanaest burger barova iz Zagreba, Fažane, Pule, Dubrovnika i Splita u svojim kućicama pripremaju razne, neobične kombinacije okusa, spravljene s prvoklasnim domaćim mesom i povrćem, ukusnim umacima i sjajnim pecivima, a okuse burgera mogu se dodatno obogatiti kečapima Heinz koji je glavni sponzor festivala. Za sve one koji ne vole meso bilo je burgera od hobotnica, srdela i kozica, a vegetarijancima svoj novi "green burger" predstavlja vege bar. Hrskave krumpiriće posjetitelji su, osim u burger kućicama, pronalazili i u posebnom McCain carstvu.

Festival je bio podijeljen na tri zone - Grill, Sweet i Kid's gdje je za djecu Zagi Eventi pripremio puno iznenađenja, igara, baloniranja, face paintinga i mozgalica. U Spice&Health District posjetitelje je čekala Tvornica zdrave hrane s bogatom ponudom bezglutenske i veganske hrane, novootvorena Kredenca zdravlja s proizvodima malih hrvatskih proizvođača s mora i kopna, Spice Up - svijet indijskih začina, Harissa s ponudom raznih začina iz cijelog svijeta i Volim ljuto s ljutim umacima. U večernjim satima posjetitelji su imali priliku uživati u glazbenom programu, ludim kombinacijama jazza, funka, rocka, rockabillyja, fusiona, 80'ih i soula. Hina

Predstavljeni su i hrvatski autohtoni proizvodi - maslinova ulja i vina s Pelješca

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike