Mozaik
PRVI PSEĆI IZBOR LJEPOTE U BELOM MANASTIRU

Pseća misica je Džina, a mister pas je King
Objavljeno 26. rujna, 2017.
Od šezdesetak pasa sudionika njih tridesetak je bilo iz Azila za napuštene pse

U organizaciji krojačkog salona Beatrisin kutak, u proteklu je nedjelju na središnjem trgu jedinoga baranjskog grada organiziran prvi belomanastirski Izbor za Miss & Mister pas.

Pedesetak malih i velikih pasa, čistokrvnih i mješanaca, bolje i slabije dresiranih, ponosno je poziralo i predstavilo se mnogobrojnim posjetiteljima. Velik ih je broj bio odjeven u pseće modne kreacije organizatora, a neki su se vlasnici odlučili za vlastite odjevne predmete. Bila je to stoga i modna revija odjeće za pse.

- Konačno da se netko sjetio organizirati takvo što. I kućni ljubimci zaslužuju slična druženja, a mislim da je svakom od nas, uz pokazivanje svojih pasa, želja čuti i neka nova iskustva - rekla je Marija iz Belog Manastira čvrsto držeći povodac na čijem je drugom kraju bio Rex.

Na izboru je sudjelovalo i tridesetak pasa iz Azila za napuštene pse, u sklopu Veterinarske stanice Beli Manastir. Bilo bi ih, tvrde tamošnji djelatnici, još više da su imali više volontera koji bi ih doveli. Izbor je bio podijeljen na nekoliko dijelova. Komisija je birala Mistera i Miss, najdresiranijeg te najsimpatičnijeg psa, a vlasnici psećih pobjednika osvojili su simbolične nagrade koje bi trebali namijeniti svojim kućnim ljubimcima. Miss prvog baranjskog izbora postala je kujica Džina, a prva pratiteljica Mrvica. Mister psom proglašen je King, a prvi mu je pratitelj Eliot. Najdresiranija je, pak, bila Heidi, a titulu najsimpatičnijeg ponio je bezimeni psić iz Azila, koji je bio - najglasniji na Izboru.

Ivica GETTO
U Belom Manastiru 1500 čipiranih pasa

Teško je doći do informacija koliko Belomanastiraca ima kućnog ljubimca. No, kako saznajemo od djelatnika belomanastirske Veterinarske stanice, na području grada i prigradskih naselja u ovom je trenutku približno 1500 cijepljenih i čipiranih pasa. Prije određenog vremena portal MojPosao proveo je istraživanje na uzorku od više od 600 ispitanika iz različitih dijelova Hrvatske. Cilj istraživanja, doduše, bio je saznati kakva je situacija u Hrvatskoj kad je u pitanju dovođenje kućnih ljubimaca na radno mjesto, ali su došli i do podataka koliko ispitanika ima kućne ljubimce. Od ukupnog broja ispitanika kućne je ljubimce imalo 71 % njih, i to najviše pse (68 %), mačke (39 %) i ribice (17 %), a ostali su ljubimci manje popularni.

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike