Sport
HELIOS ALPE ADRIA KUP

Momčad Vrijednosnica Osijek napokon u Gradskom vrtu
Objavljeno 25. rujna, 2017.

Otkako su 16. kolovoza počeli pripreme za predstojeću sezonu, košarkaši Vrijednosnice Osijeka su kod kuće samo trenirali, dok su svih dosad sedam prijateljskih utakmica odigrali u gostima. To istina može biti dobra priprema za skorašnji start Premijer lige, koju će “brokeri” otvoriti na gostovanju kod Zagreba. No, ljubitelji košarke u gradu na Dravi još čekaju prigodu na dijelu vidjeti momčad s kojom će trener Vladimir Krstić raspolagati u predstojećem natjecateljskom ciklusu. Znamo da je ona doživjela znatne promjene, u rosteru je čak sedam novih igrača, a svi nestrpljivo čekamo vidjeti ih na djelu.

Dobra je vijest da je napokon stiglo vrijeme za utakmicu u Gradskom vrtu, a do početka domaćeg prvenstva odigrat će ih košarkaši s Drave čak dvije. Obje su u sklopu Helios Alpe Adria kupa, međunarodnog natjecanja koje okuplja klubove iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Češke i Slovačke. Vrijednosnice Osijek jedini su hrvatski klub u tom društvu (ukupno 16), a u ovom su natjecanju debitirali prošle godine.

Prvi suparnik na otvorenju je MMCITE Brno, klub bogate povijesti, koji je 21. put bio prvak Čehoslovačke, triput Češke, ali posljednji put prije dva desetljeća. Igrački kadar čine uglavnom domaći igrači, imaju jednog Amerikanca i Hrvata (Primorac), a prošle sezone su bili pretposljednji u najjačem češkom košarkaškom razredu. Inače, ovaj dvoboj je trebao biti odigran prema rasporedu u Brnu, no dogovorom klubova domaćinstvo je u Osijeku, gdje će pet dana kasnije u sklopu 2. kola C skupine ovog natjecanja gostovati i znanac iz prošle sezone, austrijski Klosterneuburg. Četvrti sudionik skupine je slovenski Šenčur.

Prije domaće premijere Osječani su odradili još dvije provjere u gostima. Nastupili su na turniru u mađarskom Szombathelyu, gdje su osvojili treće mjesto. Prvo su poraženi od domaćina, mađarskog viceprvaka Falco Vulcana 88:65 (22:10, 15:21, 26.15, 25:19), a potom su u utakmici za 3. mesto bili bolji od slovačkog Komarna 86:59 (30:18, 16:13, 25:12, 15:16). Igrao je sastav koji bi na parket trebao istrčati i danas u 17.30 u Gradskom vrtu, a to je: Boban 2 (druga utakmica 2), Taylor 17 (7), Došen 8 (7), Žulj (3), Markulin 7 (17), Anzulović (2), Šarac 3 (3), Krajina 9 (12), Jois 5 (12), Vrkić 9 (13), Turalija 5 (9).

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike