Sport
BIJELO-PLAVI GOSTI U KRANJČEVIĆOJ ULICI

Rudeš je prvi dužnik
Objavljeno 25. rujna, 2017.
Novi prvoligaš na startu prvenstva “otkinuo” je Osijeku dva boda

Nogometaši Osijeka današnjim će gostovanjem u Zagrebu kod Rudeša (18 sati) zaključiti 10. prvenstveno kolo. Na stadionu u Kranjčevićevoj bijelo-plavi otvaraju svoj drugi prvenstveni turnus sa željom za još boljim učinkom nego u prvoj četvrtini.

Opet loš teren

Tada su skupili 16 bodova, no samo devet ih je bilo protiv momčadi koje se na tablici nalaze ispod njih. Upravo je tu i najveći prostor za pomak u rezultatskom dosegu osječkog prvoligaša na čiji su učinak definitivno utjecali i europski ispiti ovoga ljeta. No, Europa je sada iza njih, što je još jednom naglasio i trener Zoran Zekić, kada je svojim istupom prije tri dana nastojao probuditi momčad. Nije Zekić bio zadovoljan izdanjem svoje momčadi u posljednja dva nastupa te ih je želio razmrdati uoči današnjeg gostovanja kod Rudeša.

Koliko je u tome uspio, vidjet ćemo danas, a baš je novi prvoligaš prvi otkinuo bodove Osječanima, odnijevši dva boda iz Gradskog vrta na startu prvenstva. Iznenadili su tada Zagrepčani bijelo-plave koji su definitivno u „nižoj brzini“ ušli u taj susret pa su na kraju morali i spašavat bod, pogotkom Ejupija za izjednačenje. Predstavio se Rudeš tada vrlo organiziranom igrom, bez panike je iznosio loptu te uspijevao smislenim akcijama dolaziti pred Maleničina vrata. Iako je od tada zagrebačka momčad odradila još osam susreta, u posljednjem je kolu upisala i prvu prvoligašku pobjedu, a to baš i nije olakšalo posao Zekiću i njegovim pomoćnicima u seciranju njihove igre.

- Igramo protiv momčadi koja je jako zanimljiva, mnogo su igrača doveli, a samo u posljednja tri susreta zaigralo je 20-ak igrača pa je teško analizirati njihovu igru. Dogodi se i situacija da im najbolji igrač u jednom susretu u sljedećem završi na klupi. Teren će vjerojatno opet biti vrlo loš, moramo biti spremni na sve izazove pa i na to da će domaćini protiv nas biti na 200 posto. A ako mi budemo u ovakvom stanju kao posljednja dva susreta, onda nemamo što tražiti tamo – ističe Zekić, koji je itekako svjestan da se Rudeš ne smije podcijeniti, za što kao podsjetnik upravo služi prvi međusobni ogled.

Bez petorice

Osim o buđenju momčadi te lošem terenu trener bijelo-plavih mora razbijati glavu i o brojnim izostancima. Kadar je za ovaj susret poprilično prorijeđen, jer nema kartoniranih Grezde i Mudražije, a ozlijeđeni su i dalje Barišić, Šorša i Šimunec. No, unatoč tim izostancima cilj je jasan – tri boda s kojima se zadržava korak s vodećima iz vrha.

- Vjerujem da je svim igračima jasno što tražim od njih. Ako ne budemo krenuli s više entutijazma i emocija, ritma, shvaćanja igre..., neće biti dobro. Uostalom, nismo nikada ni jednu utakmicu u HNL-u, a od kada sam trener, dobili lagano. Možda samo nekoliko, ali rezultatski, no ne igrački. Zato moramo biti spremni na sve moguće zamke, ali prva smo si sami mi – zaključio je trener Osijeka uoči današnjeg gostovanja.

I nogometašima osječkog prvoligaša jasno je kako se brzo moraju „prešaltati“ u „europsku“ brzinu i tempo igranja utakmica. Ili u najmanju ruku odigrati kao što su odradili sva tri prvenstvena derbija, što je istaknuo i Benedik Mioč.

- Moramo Rudeš odraditi kao što smo to činili u Europi svaku utakmicu. Protiv Hajduka odigrali smo na vrhunskoj razini, a poslije toga imali smo lagani pad i sada se moramo vratiti. Prva utakmica protiv Rudeša pokazala nam je da ako nismo maksimalno unutra, bez obzira na to tko god da nam je na suprotnoj strani, taj može napraviti probleme. Moramo se trgnuti i neće biti problema ako svatko odradi svoje. To vrijedi i za nas veznjake koji moramo više prijetiti supaničkom golu, jer ne očekuju se samo od napadača pogotci. Trebamo se svi probuditi, trgnuti, i to ne samo za ovaj susret nego i za nastavak sezone – poručio je veznjak bijelo-plavih.

Goran ROGULJIĆ

RUDEŠ  -  OSIJEK

Početak: 18 sati:

Picak-Malenica

Mesarić - Matas

Barbarić - Škorić

Borevković - Barać

Franić - Bočkaj

Havojić - Mioč

Kamenar - Lukić

Muić - Hajradinović

Lulić - Boban

Budimir - Lopa

Turčin - Ejupi.

Stadion: NK Zagreb

Kapacitet: 5000.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

U utorak u Tolisi

Nogometaši Osijeka sutra će gostovati u Bosni i Hercegovini, točnije u Tolisi, u Bosanskoj Posavini. Bijelo-plavi uveličat će proslavu 70. godišnjice tamošnjeg kluba Sloge, a susret počinje u 15.30 sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike