Crna kronika
JOŠ JEDAN TEŠKI INCIDENT U SLATINI

Maloljetnik nožem ranio šest mladića
Objavljeno 24. rujna, 2017.
Jedan je mladić zadržan na liječenju. Zbog ranjavanja, ispred policije u Slatini prosvjedovali su mještani Ćeralija i Voćina

SLATINA - Zbog alkohola i burnog temperamenta noćni provod skupine mladića u noći između subote i nedjelje zamalo je tragično završio. U nedjelju oko 1.30 sati došlo je do incidenta u noćnom baru slatinskog ugostiteljskog objekta Gambino u Ulici Vladimira Nazora. U razračunavanju mladića sijevali su noževi, a zbog korištenja hladnog oružja čak je šest ranjenih mladića zatražilo liječničku pomoć.

Od dr. Ivana Andraševića, dežurnog liječnika u slatinskoj Stanici Hitne medicinske pomoći, doznali smo da su svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti. Četvorica mladića zadobila su površinske ozljede, najviše po bedrima, jedan je uboden u prsa, a jedan u trbušnu šupljinu. Sve ozlijeđene osobe mlađe su dobi, između 17 i 20 godina.

– Odmah nakon dobivanja telefonskog poziva da je došlo do tučnjave dečki su počeli dolaziti k nama prije nego što smo uspjeli izići na teren. Prvo su došla dvojica, a zatim smo primili još četiri ozlijeđena, neke od njih dovezla je policija. Budući da smo sve mladiće morali prevesti u bolnicu, a imamo samo dva tima, jedan s liječnikom i jedan bez liječnika, pozvali smo još i sanitet, a i Virovitica nam je pomogla, tako da smo sve prevezli u Opću bolnicu s četiri vozila.

Vlasnik zatvara noćni klub

Prema izjavi mladog vlasnika lokala Hrvoja Androša iz Sopja, koji se u trenutku izbijanja incidenta nalazio u prednjem dijelu objekta i nije vidio što se u noćnom baru događalo, nego je to saznao od drugih očevidaca, incident je izbio između dvije skupine mladića. Androš je vidio tek ranjene mladiće koji su iz noćnog bara kroz kafić bježali na ulicu. Nije poznato što je izazvalo jednoga od njih da nasrne na ostale.

Prema kazivanju nekih očevidaca, mladić je s dva noža mahao oko sebe i nastala je zbrka i panika u kojoj je ranio ostale, neke namjerno, a neke možda i slučajno. Ubrzo je došla policija i privela osumnjičene, Gambino je zatvoren, a u noćnom baru ostale su boce i čaše neispijenih napitaka. Pod je prekriven staklom razbijenih boca i čaša, a na nekoliko mjesta ostali su tragovi obilnih krvarenja. Vlasnik je ogorčen zbog nemilog događaja.

– U dvije i pol godine, koliko ovo radim, bilo je problema, ali ovaj incident prevršio je svaku mjeru. Pretpostavljam da bi se slične stvari događale i ubuduće pa se disko, odnosno noćni bar, zatvara. Mislim da nema smisla ni svrhe raditi u ovakvim uvjetima.

Uzrok i povod incidentu u Gambinu za sada nisu poznati i očekuje se da će očevidom biti utvrđene pojedinosti. Neslužbeno smo doznali da su svi ranjeni pušteni na kućnu njegu, osim mladića koji je zadobio ozbiljniju ozljedu ubodom u trbušnu šupljinu.

Prosvjed pred policijom

Nešto poslije podneva pred Policijsku postaju u Slatini došla je skupina od pedesetak mještana Ćeralija (četiri ranjena mladića iz ovog su mjesta) i Voćina, gdje većinu stanovništva čine Hrvati doseljeni s Kosova neposredno nakon Domovinskog rata. Među njima su bili roditelji i rodbina ranjenih mladića, koji su došli javno iskazati svoje nezadovoljstvo radom policije.

– Policija ga zna, on harači po Slatini, a nakon njegovih prijetnji bombom, pištoljima i suzavcem počinio je i ovo zlodjelo. Ne pamti se od rata da je ovdje tijekom jedne večeri ranjeno šest ljudi - rekao je Marjan Djordjević, jedan od prosvjednika. Danijel Jozić, koji je bio među predstavnicima okupljenih mještana Ćeralija i Voćina na razgovoru s načelnikom PP Slatina Krunoslavom Sertićem, rekao je da je načelnik već i po službenoj dužnosti upoznat s događajem.

– Policija je odradila svoj dio posla, počinitelj je u pritvoru i bit će proslijeđen nadležnom Državnom odvjetništvu na daljnju obradu i postupak. O odluci Državnog odvjetništva i suca istrage ovisi hoće li on biti pritvoren ili će biti pušten na slobodu. Cilj nas roditelja i građana općine Voćin je zaštititi našu djecu od bilo kakvih neugodnosti i eventualnih teških posljedica. Mi ćemo biti zadovoljni kad institucije ove države odrade svoj dio posla, kada se počinitelji kazne za ono što su počinili - rekao je Danijel Jozić.

Petar ŽARKOVIĆ
OTPRIJE POZNAT POLICIJI

O sukobu se oglasila, preko glasnogovornika Josipa Štajdohara, PU virovitičko-podravska. Štajdohar je rekao kako su petorica ranjenih puštena kući, dok je maloljetnik zadržan na daljnjem liječenju. “Maloljetnik koji je ranio šest osoba uhićen je i u Policijskoj postaji se provodi kriminalističko istraživanje”, rekao je Štajdohar dodajući kako ga je policija i prije prekršajno i kazneno prijavljivala za druga (ne)djela, a izvješća je proslijedila nadležnim institucijama na daljnje postupanje.

nepopravljiv

NAPADAČ JE I PRIJE DIVLJAO

Možda ste propustili...

U OSIJEKU SE NASTAVLJAJU KRAĐE

U Huttlerovoj ulici ukraden bicikl

PRIJAVLJENO ŠEST OSOBA

Švercali cigarete iz BiH u Hrvatsku

POLICAJCI UHVATILI ILOČANINA NA DJELU

Zatečen u šumi kako vadi marihuanu iz kante

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POD ŽENSKIM LAŽNIM PROFILOM

Uspio prevariti 66 muškaraca obećavši im seks

2

OPASAN PRONALAZAK DJELATNIKA DVIJE SLAVONSKE TVRTKE

Bombe pronađene u hrpi starog papira i u zemlji uz cestu

3

OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA ISPITAN I PUŠTEN NA SLOBODU

Nije mu određen zatvor jer je invalid