Novosti
MUNJEVIT RAST

Otvoren kampus Pange Infobipa
Objavljeno 24. rujna, 2017.

Novi kampus Pange Infobipa, građen prema uzoru na najmodernije IT i sveučilišne organizacije, svečano je otvoren u subotu navečer u Vodnjanu uz nazočnost predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednika Sabora Furija Radina i drugih brojnih dužnosnika te veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj. Rekavši da se radi o kompaniji koja je krenula iz garaže u Vodnjanu i stigla do poslovnog inkubatora koji danas zapošljava više od 1200 ljudi te ima pedeset ureda u 47 zemalja svijeta, premijer Plenković je istaknuo kako je ta kompanija dokaz da Hrvatska ima talenta, snalažljivost i ključnu izvrsnost da konkurira na globalnoj sceni, na digitalnom tržištu te informacijskoj tehnologiji.

“Infobip se pozicionirao u Istri uz bok Adrisu i Uljaniku, i to dovoljno govori o kakvoj se iznimno važnoj kompaniji radi. Činjenica da ima takav globalni domet uistinu je poticaj svima mladima koji su stručnjaci u tom području, u našem obrazovnom sustavu naravno i državi, da investiraju u nove inkubatore i da stvaraju novo ozračje, osobito za one koji žele ulagati u informacijsku tehnologiju", istaknuo je premijer Plenković dodavši kako je iznimno impresioniran jer se radi o "sjajnom poslovnom uspjehu".

Novi kamp Infobipa prostire se na površini od 17 tisuća četvornih metara, a čini ga poslovna zgrada, zgrade za privremeni smještaj zaposlenika te parkiralište i okoliš s raznim sadržajima.H