Osijek
PANTURIST ŽELI RASKINUTI TARIFNU UNIJU S GPP-OM

GPP će ponovo uvesti autobusnu liniju za Bilje?
Objavljeno 25. rujna, 2017.

Autoprijevoznička tvrtka Panturist poslala je prije dva mjeseca dopis osječkom GPP-u kako namjerava raskinuti tarifnu uniju s ovom tvrtkom od 1. listopada ove godine.

Naime, tarifna unija između ove dvije tvrtke potpisana je još 2010. godine i to za prijevoz putnika za šest općina Osječko-baranjske županije, odnosno Bizovac, Petrijevce, Bilje, Dardu, Antunovac i Ernestinovo. U GPP-u kažu kako su uvjeti koje je ponudio Panturist za ostanak u tarifnioj uniji znatno nepovoljniji za GPP.

- Tarifna unija funkcionirala je u dvije zone. Kao tarifna unija 1 i tarifna unija 2. Oni su ponudili nastavak unije na način da smanje davanja prema nama te zatražili da mi još uvedemo i autobusnu liniju koja bi išla pokraj autobusnog kolodvora, što bi nama značilo prekrajanje cijelog prometovanja u gradu. Stoga za sada nismo našli zajednički jezik oko nastavka tarifne unije te smo dogovorili da se u nastavak pregovora uključi i Grad Osijek. Posljednje pregovore imali smo u petak i dogovorili smo se da eventualno nastavimo uniju za Općine Antunovac i Ernestinovo, dok bi primjerice za Bilje mi ponovno uveli gradske autobuse. Ostaje upitna unija za Bizovac, Petrijevce i Dardu. Ne nađemo li zajednički jezik to će značiti poskupljenje karata za tamošnje stanovnike. No, nadamo se da ćemo u sljedećih mjesec dana, koliko smo produžili pregovore, iznaći neki dogovor - objasnio je Mario Šapina, direktor GPP-a.

Inače, u sklopu tarifne unije GPP je Panturistovim autobusima omogućio ukrcaj i iskrcaj njihovih putnika na gradskim ugibalištima, što je Panturistu posebno odgovaralo u vrijeme dok je APP bio koncesionar glavnog autobusnog kolodvora. No, nakon što je Pantursit preuzeo glavni kolodvor ovo im više nije bilo zanimljivo, što je i jedan do razloga zbog kojega su odlučili raskinuti uniju. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike