Osijek
PREMA PREDVIĐANJU METEOROLOGA

Bablje ljeto potrajat će
sve do polovine listopada
Objavljeno 24. rujna, 2017.

Kraj rujna i početak listopada gotovo svake godine donose nam promjenjivo vrijeme kada jednostavno ne znamo kako se odjenuti. Sunce još ugodno grije, no s naoblačenjem temperatura naglo pada, pa se mnogi naši sugrađani odijevaju višeslojno.

Tako će biti i sljedećih dana, kada će se smjenjivati sunce i oblaci, a moguća je i kiša. Nakon današnjeg, uglavnom oblačnog dana, u utorak rano ujutro moguća je i kiša, a nakon toga slijedi razvedravanje i toplije vrijeme. Naime, prva dva dana ovog tjedna maksimalne dnevne temperature kretat će se do 19 stupnjeva Celzijevih, dok će nakon toga sve do kraja tjedna biti i iznad 20 stupnjeva.

Istodobno, jutarnje temperature neće previše oscilirati i kretat će se između 12 i 14 stupnjeva Celzijevih. Od srijede pa sve do subote bit će sve sunčanije i toplije, što će mnoge razveseliti jer će uštedjeti na grijanju. Dakle, od kraja tjedna, odnosno rujna meteorolozi predviđaju pretežito sunčano (bar što se tiče Osijeka i istočne Slavonije), a početkom listopada očekuje nas kratkotrajno kišno razdoblje. No i većina tog mjeseca bit će ugodna s 20 do 23 stupnja Celzijeva, tako da ove godine neće izostati bablje ljeto. I.K.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike