Osijek
U ORGANIZACIJI ŠOKAČKE GRANE

Završna izložba “S ruke na ruke...”
Objavljeno 25. rujna, 2017.

Šokačka grana poziva na završnu izložbu “S ruke na ruke...” u sklopu projekta “Školački suveniri u Osijeku XI.”, koja će se održati u srijedu, 27. rujna, u 19 sati u prostorijama Udruge, na adresi Kralja Petra Svačića 36.

S projektom se već jedanaestu godinu zaredom počinje u zimskom razdoblju, odnosno početkom korizme, kad se održavaju radionice za obuku tradicijskim tehnikama. Radionice u sklopu projekta su: zlatovez, šlinganje, štrikanje, heklanje, necanje, oslikavanje predmeta, šaranje jaja voskom, krojenje i šivanje narodnih nošnji te vezenje svilom.

- Cilj nam je sačuvati tradicijske tehnike i prenijeti ih na nove generacije, a istovremeno nam je cilj kroz same radionice da iz njih iziđe jedan predmet koji bi mogao biti suvenir grada Osijeka i predstavljati ovo područje - najavljuju iz Šokačke grane.

Osim prezentacije radova polaznika radionica, bit će i izbor najboljeg suvenira projekta za 2017. godinu. Cijeli projekt radi se u suradnji s Muzejom Slavonije i Gradom Osijekom koji ovaj projekt financira od samih početaka. Za sve polaznike radionice su besplatne.

Dodajmo da u programu sudjeluje ženska pjevačka skupina Šokice. A.A.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike