Regija
DAN OPĆINE

5. Braniteljske igre
Objavljeno 24. rujna, 2017.

DUGA MEĐA

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, u sklopu Dana općine organizirala je tradicionalne 5. Braniteljske igre u sportsko-rekreacijskom centru Đeram. Igre je otvorio dožupan Virovitičko-podravski Darko Žužak u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, ratnog dozapovjednika 2. Bojne 132. Brigade Gorana Sokola, predsjednice Općinskog vijeća Marije Dedaj te mnoštva branitelja. Nazočnima se prvi obratio predsjednik UHBDDR-a Duga Međa Ivica Bušljeta.

- Presretan sam što smo danas ispred našeg novoobnovljenog mjesnog doma i na uređenom sortsko-rekreacijskom centru Đeram sa svojim prijateljima braniteljima, našim dragim gostima te da smo uspjeli organizirati ove igre – rekao je Bušljeta. Marija Dedaj pohvalila je branitelje za iznimne aktivnosti, kako u očuvanju digniteta Domovinskog rata, tako i općenito u životu općine, a dožupan Žužak istaknuo je:

- S obzirom na to da sam branitelj, iznimno mi je drago vidjeti ovdje poznata lica s kojima sa se susretao po bojištima. Posebno sam ponosan što na igre dolazi velik broj branitelja iz svih krajeva Slavonije, a i šire, jer su ovdje i gosti iz Zaboka. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić rekao je:

- Sve čestitke prijateljima iz UHBDDR-a Duga Međa koji ulažu napor u očuvanju uspomene na Domovinski rat, ali i rade za dobrobit zajednice u kojoj žive. Obveza svih upravo je čuvanje i promicanje istine o Domovinskom ratu, a dolazak na ovakva okupljanja zalog je da se ne zaborave ne samo poginuli branitelji, nego i aktivni ljudi koji su bili branitelji i borili se za ovu državu. Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava ovakve akcije, i zasigurno ćemo i nadalje biti na raspolaganju kako ovoj, tako i svim braniteljskim udrugama u cijeloj Hrvatskoj.

U sportskom dijelu natjecanja natjecalo se u četiri discipline, i to boćanje, viseća kuglana, bacanje potkove i belotu, a sudjelovali su branitelji iz Zaboka, Slatine, Podgorača, Orahovice i Duge Međe. U bacanju potkove slavila je ekipa UHBDDR Duga Međa, druga je bila HVIDR-a Orahovica, a treća HVIDR-a Slatina, u boćanju je slavila HVIDR-a Orahovica, druga je bio UHBDDR Podgorač, a treći UHBDDR Duga Međa. Najbolji kartaši bili su članovi orahovačke HVIDR-e, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Slatina, a treće braniteljima iz Duge Međe, dok je u visećoj kuglani najpreciznija bila ekipa domaćina, drugo mjesto osvojila je slatinska HVIDR-a. a treće UHBDDR Zabok. Ukupni pobjednik je UHBDDR Duga Međa, a na kraju natjecanja nagrade najuspješnijima uručila je Marija Dedaj.V.Grgurić

Natjecalo se u četiri discipline i to boćanje, viseća kuglana, bacanje potkove i belotu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana