Regija
2. AGROTOUR

Predstavljeni brojni novi proizvodi slavonskog sela
Objavljeno 24. rujna, 2017.

POŽEGA - Drugi put na požeškom Trgu Sv. Trojstva, u organizaciji Poljoprivredne televizije Požega, održan je Sajam AgroTour Slavonija. Proizvode je izložilo 25 OPG-a, obrtnika i poljoprivrednih proizvođača, a uz klasične poljoprivredne proizvode i hranu sve je više novih poljoprivrednih proizvoda, od lavande, aronije, konoplje, batata, egzotičnog voća i ljekovitog bilja. Na sajmu je bila dobra ponuda proizvođača meda i mednih proizvoda, proizvođača sireva, bučinog ulja i sjemenki, crvene slatke i ljute paprike, čajeva i ljekovitih pripravaka, ali i zlatoveza, ručnih radova, suvenira i drvenih igračaka. Kako je organizator vlasnički povezan s tvrtkama Alles i Zlatni lug, izloženi su bili elektromaterijali i strojevi namijenjeni poljoprivrednoj proizvodnji te seoski turizam i ugostiteljstvo.

Domaćin, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, naglasio je važnost ovakvih gospodarskih događaja.

- Vi na ovome sajmu predstavljate svoje proizvode, predstavljate ono najkvalitetnije što imamo. Budimo svjesni kvalitete, budimo svjesni da ovo što Slavonija i Hrvatska imaju, drugi moraju izmišljati, moraju plagirati. Uvozimo nešto što je sumnjive kvalitete. Naše je najbolje na svijetu, naše je najkvalitetnije i ponašajmo se prema tome tako - rekao je Puljašić. Izlagače je pozdravio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Okupljenima se obratila i izaslanica ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, čestitajući na ovoj drugoj manifestaciji kojoj želi da ne bude posljednja. U kulturno-umjetničkom dijelu nastupili su tamburaški sastavi, djeca iz dječjeg vrtića i GKUD Požega.AGM Kruna

25

OPG-a izložilo je svoje proizvode na sajmu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike