Sport
KREĆE PRVA HRVATSKA LIGA NOGOMETAŠICA

“Zečice” dobile konkurenciju?
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Prije dva i pol mjeseca nogometašice Osijeka počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će bodove, vjerojatno, početi skupljati od sutra! Počinje, naime, prvenstvo u kojem će popularne “zečice” braniti višegodišnji primat koji će, sudeći prema ljetnim (i)migracijskim aktivnostima, biti znatno zahtjevniji zadatak. Lista dolazaka u ekipu Splita nagovijestila je teži put k novoj tituli budući da je u taj klub iz srca Dalmacije došlo čak devet igračica iz inozemnih klubova mahom reprezentativki svojih država, uključujući i Hrvatsku. Za našu, pak, najbolju državnu vrstu igra pet Osječanki koje su zbog kvalifikacijskih obveza u pretprošli petak i prošli utorak izbivale s treninga koje su treneri Dejan Berger i Branko Perković provodili s osam-devet igračica, jer su izostale i četiri juniorske reprezentativke Hrvatske.

- Radili smo u bitno okrnjenom sastavu, ali mislim da se to neće osjetiti u predstojećim borbama za bodove. Naročito za sutrašnji start protiv Pregrade koja je prvi gost Mačakamame i koju ćemo poraziti s najboljim mogućim sastavom. Svih se devet, naime, reprezentativki vratilo zdravo i stavilo na raspolaganje tako da ćemo u sezonu krenuti s planiranim udarnim sastavom. Da neće biti ozlijeđenih Maje Joščak i Martine Šalek te vratarke Suzane Žigante i iskusne Dragice Cepernić, pomireni smo već odavno, a da ćemo ih moći odgovarajuće nadomjestiti ohrabrili su nas igre i rezultati iz kolovoških kvalifikacija za Ligu europskih prvakinja nakon kojih smo se pojačali U-19 reprezentativkom Leom Zdunić! Dobrodošlo u kontekstu nadolazećih prvenstvenih izazova, jer je Split upravo s namjerom našeg skidanja s trona angžirao veliki broj vrlo dobrih, odnosno provjerenih igračica iako mi se čini kako ih u igri istovremeno može biti samo dvije. Kako će to izgledati ubrzo ćemo saznati, a mi ćemo se fokusirati na naše nastupe nakon čijeg prvog želimo odmah zaposjesti čelo kolone uvjerljivom pobjedom nad Pregradom - pričao je trener Perković, najavljujući nedjeljni prvenstveni start na Mačkamami gdje će sraz s Pregradom početi u 16 sati.D. LEKŠAN

Parovi 1. kola

Osijek - Pregrada, Marjan (Split) - Split, Agram (Zagreb) - Neretva (Metković), Rijeka - Trnava (Goričan) i Viktorija (Slavonski Brod) - Katarina Zrinski (Čakovec).

Najčitanije iz rubrike