Sport
DRAŽEN STOJANOVIĆ

Možemo ponovno biti među prvih pet
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Rukometaši Spačva-Vinkovaca i u subotu će započeti novu Premijer ligašku sezonu. Prošle godine plasmanom u Ligu za prvaka postavili su visoko letvicu. Jedan od najboljih igrača u prošlogodišnjoj najuspješnijoj sezoni vinkovačkog rukometnog kluba bio je vratar Dražen Stojanović. I ove će godine čuvati vinkovačka vrata, a nakon odlaska Mirana Androša u “rukometnu mirovinu” dobio je i ulogu kapetana momčadi.

Vinkovčani u subotu otvaraju sezonu s Porečom. Što znači da je iza Vinkovčana pripremno razdoblje. Kako ga ocjenjuje sada novi kapetan Spačva-Vinkovaca?

- Smatram da smo pripreme odradili jako dobro što su kasnije pokazale i pripremne utakmice. Odigrali smo dosta utakmica i uz to osvojili dva turnira, onaj u Koprivnici, i onaj u Riđici. Trener je rotirao sve igrače tako da smo se mogli što bolje uigrati. Jako sam zadovoljan svime što smo pokazali u pripremnom razdoblju.

U novu sezonu momčad Spačve ulazi s dosta izmijenjenim, odnosno pomlađenim sastavom. Igrači koji su došli uglavnom su mladi i perspektivni tako da bi Vinkovčani mogli u budućnosti imati dobru mladu momčad. No, što nova momčad može u novoj sezoni?

- Mladi su se igrači dosta dobro uklopili u momčad i za sada sve funkcionira kako treba. Ove pripremne utakmice pokazale su kako bismo zaista mogli imati dobru momčad u sljedećem prvenstvu. Ipak, sve će ovisiti kako ćemo startati. Mnogo će toga ovisiti o prvim utakmicama. Ambicije su nam da budemo među prvih pet momčadi lige i vjerujem da smo sposobni to i ostvariti.

Sezonu će Vinkovčani otvoriti u svojoj dvorani protiv Poreča o kojem vratar Stojanović ima visoko mišljenje.

- Poreč je jako dobra momčad sastavljena od kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Posebno im je kvalitetan srednji vanjski. Respektiramo ih maksimalno, ali s uvjerenjem da ih u našoj dvorani uz pomoć naše publike možemo svladati. Neće nam biti lako, ali imamo golemu želju startati u novu sezonu pobjedom - zaključio je vratar i kapetan Spačva-Vinkovaca.

Utakmica između Spačve-Vinkovci i Poreča igra se u subotu, s početkom u 19 sati, u dvorani Osnovne škole "Bartol Kašić" u Vinkovačkom Novom Selu.

Antun GRGIĆ
PRVO KOLO PREMIJER LIGE

Raspored 1. kola: Metalac - Varaždin 1930, Umag - Sesvete, Spačva Vinkovci - Poreč, Karlovac - Dubrava i Gorica - Zamet.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike