Sport
CIBALIA - INTER

Bit će lakše jer nema više Puljića i Filipovića
Objavljeno 23. rujna, 2017.

U tjednu kada je odigrana većina susreta šesnaestine finala Kupa Hrvatske Cibalia je samo odrađivala treninge jer je njezin susret u Varaždinu bio odgođen. Stoga je imala vremena za pripremu za sljedeću utakmicu, u kojoj, danas, dočekuje Inter. Susret je to od velike važnosti za Cibaliju. Radi se, naime, o izravnom konkurentu na tablici.

- U tjednu uoči ovog susreta igrači su dobro odradili postavljene zadatke, što mi daje nadu da ćemo protiv Intera izgledati dobro. Svaki nam je bod jako važan. Stalno ponavljam: u svaku utakmicu ulazimo da ostvarimo pozitivan rezultat, pa ćemo tako i protiv Intera. Najvažnije je kako će igrači ući u utakmicu. Ako pristup bude pozitivan, onda se možemo nadati pozitivnom ishodu - pričao je trener Cibalije Mladen Bartolović.

Inter je znao odnositi bodove iz Vinkovaca, a jasno je da je pobjeda protiv izravnog konkurenta višestruko važna.

- Dolazi nam dobra momčad, koja je, po meni, u krizi, bez boda u posljednje četiri utakmice. Sigurno je da će protiv nas tražiti spas, kao i mi protiv njih. Kod kuće uvijek idemo na tri boda, bez podcjenjivanja ikoga ili bez ikakve bahatosti, ipak igramo kod kuće i pred svojom publikom. Ipak, u ovom trenutku mene bi zadovoljio i pozitivan rezultat samo da ponovo, kako se kaže, stanemo na noge - realan je bio Bartolović.

Promjena u momčadi sigurno će biti. Poput onih prisilnih, pa će tako umjesto požutjelog Marka Karamarka zaigrati mladi Zvonimir Filipović. Zbog istoga razloga neće biti Hrvoja Pluma. Filipović inače češće igra u veznom redu, ali po potrebi i na drugim mjestima. Polivalentan je igrač.

- Nadam se pobjedi. U svlačionici je atmosfera odlična, opuštena i svi su igrači raspoloženi. Uoči utakmice Interom svi žele samo pobjedu i jedino o tome razmišljamo. Inter je ostao bez Filipovića i Puljića, koji su nam ovdje zadavali velike glavobolje i zabijali golove. Sada njih nema, a vidjet ćemo jesu li zamjene dobre kao oni. No, vjerujem u pobjedu - rekao je Filipović. A. Grgić

MEĐUSOBNI SUSRETI
CIBALIA - INTER
42 14 15 13 45:44

CIBALIA - INTER

Početak: subota 17 sati

CIBALIA: Brkić, Filipović, Zgrablić, Peričić, Rubić, Muženjak, Vojković, Miličević, Pervan, Kordić, Štrkalj

INTER: Santini,  Bosec, Dalić,  Komorski,  Grgić,  Mamić,  Postonjski, Šarić,  Mazalović,  Rak, Blažević

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Najčitanije iz rubrike