Sport
ZORAN ZEKIĆ OŠTRO O POJEDINCIMA:

Kakav umor? Neki nemaju od čega biti tako umorni
Objavljeno 23. rujna, 2017.
Imamo alternative, ali im je impuls u zadnje vrijeme katastrofalan

Nakon prve četvrtine prvenstva Osijek je skupio 16 bodova te se nalazi na četvrtom mjestu, dok je u Kupu prošao prvu prepreku i izborio osminu finala. Uoči starta „druge runde“ prvenstva, u kojoj bijelo-plavi u ponedjeljak gostuju kod Rudeša, trener Zoran Zekić osvrnuo se na izdanja svojih nogometaša, ponajprije u rujnu. Podsjetimo, Osječani su u ovom mjesecu u HNL-u svladali Hajduk (2:1) te remizirali kod Slaven Belupa (1:1), dok je u Kupu Nehaj prođen s uvjerljivih 6:0.

Komotna zona

No, Zekić je imao dosta zamjerki na predstave svojih igrača u posljednja dva dvoboja te ih još jednom pokušao „razmrdati“.

- Već sam nakon susreta u Senju rekao kako sam zadovoljan rezultatom, ali nikako i igrom. Mislim da smo ušli pomalo u neku komotnu zonu, gdje moji igrači nikako da se prebace iz te Europe, stalno su umorni, ispuhani. Poslije Hajduka nimalo nisam zadovoljan kako izgledamo, iako ne znam koji je razlog tom njihovom samozadovoljstvu – otkrio je Zekić, „secirajući“ potom i minutažu svoji igrača u proteklom razdoblju.

Od 17 utakmica (ne računajući Kup), svih 1530 minuta odradio je samo Malenica, Barišić, Škorić, Ejupi i Bočkaj skupili su ih više od 1000, a svi ostali ispod toga. Prevelika potrošenost i umor stoga nikako ne mogu biti opravdanje za bljeđe predstave.

- Neki koji sad igraju imaju jako malo minuta, a izgledaju umorno, pa ih i ovim putem želim probuditi jer po svemu ovome nemaju od čega biti umorni. Moraju promijeniti malo svoj status u glavi, resetirati se. Možda netko ovo shvaća kao napad na njih, ali bolje danas nego u ponedjeljak. Nisam u strahu kad smo u pogonu 200 posto, ali ovako nije dobro. Uostalom, naš najbolji strijelac ove godine zabio je dva pogotka, neki nisu ništa, to je malo za momčad koja teži nekom većem rezultatu.

Nema alibija

Osijek je do sada pretrpio samo jedan poraz, a u odnosu na prošlu sezonu mnogo je uspješniji s momčadima iz vrha nego s ostatkom lige. Protiv Dinama, Rijeke i Hajduka osvojio je sedam od mogućih devet bodova, a protiv ostalih šest suparnika samo devet. Bili su tu i remiji protiv Rudeša, Istre 1961 i Slaven Belupa te poraz od Cibalije uz, kako je i sam trener bijelo-plavih istaknuo, blijedo izdanje te malo stvorenih prilika.

- Imamo se nad čime zamisliti, ne smijemo tražiti nikakav alibi više ni ja ni igrači. Krajnje je vrijeme da se malo stabiliziramo i pokažemo jesmo li momčad za vrh ili momčad koja će se zadovoljiti da odigra svaku treću utakmicu na nekom nivou. Održao sam i sastanak s igračima, ostat će sve između nas u svlačionici naravno. Ali, nije mi jasno da protiv Hajduka odigraš u onakvom ritmu, s onakvim htijenjem i brojem šansi, trkom i s loptom i bez nje, a onda to ne možeš ponoviti. A ako to ne možemo ponavljati, onda nismo onakvi kako se o nama priča, nego za neki prosjek – kritičan je bio Zekić, koji je nezadovoljan i kako su igrači iz, uvjetno rečeno, drugog plana reagirali nakon dobivene prilike.

Čak toliko da razmišlja i o uzimanju igrača iz druge momčadi.

- Imamo igrače koji su alternacije za neke pozicije, a njihov impuls u posljednjih mjesec dana je katastrofalan. I onda ja trebam „vagati“ hoću li u igru stavljati igrače pod injekcijama. Nadam se da je ovo zadnje upozorenje, za neke stvari nemam više strpljenja. Ako treba, uzet ću igrače iz B momčadi, makar nisu spremni za ove izazove, ali bar ću znati na čemu sam – oštro je najavio Zekić, pokušavajući razbuditi neke od svojih igrača uoči starta drugog prvenstvenog ciklusa. Razumljivo, jer bijelo-plavi su do sada ispustili već previše protiv suparnika od kojih su objektivno kvalitetniji. Prva prilika za „iskupljenje“ bit će Kranjčevićeva u ponedjeljak i dvoboj s novim prvoligašem Rudešom.

Goran ROGULJIĆ
Najčitanije iz rubrike