Regija
TEMATSKI FORUM PUTOVIMA HRANE

Kako prodavati hranu bez posrednika
Objavljeno 22. rujna, 2017.

BELI MANASTIR - U suorganizaciji Udruge za kreativni razvoj Slap iz Osijeka i LAG-a Baranja, u okviru Pannona festa 2017., jučer je u Etnološkom centru baranjske baštine održan tematski forum Putovima hrane. Središnja tema bila je panel-diskusija o dobroj praksi i izazovima u plasmanu hrane te uvođenju inovativnih modela u plasmanu poljoprivrednih proizvoda po konceptu GO Green tržnice, koja okuplja male proizvođače hrane koji se bave isključivo domaćom i prirodnom proizvodnjom te uzgojem poljoprivrednih proizvoda. Na forumu je predstavljen i model CAMARG - koncept nula kilometara u prodaji hrane preko izravne veze između proizvođača i kupca, bez posrednika.

- Projekt CAMARG provodi Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, zajedno sa Slapom i ostalim međunarodnim projektnim partnerima. Financiran je u okviru transnacionalnog programa Interreg Mediterranean 2014. - 2020. Ključna poruka koja se projektom šalje visokokvalitetni su proizvodi izravno na stolu, po cijeni maloprodajnih proizvoda standardne kvalitete - rečeno je na forumu.

Preko CAMARG-a će se na području Italije, Hrvatske, Španjolske i Francuske, provodeći pilot-projekte, testirati on-line platforma, koja funkcionira na principu e-trgovine, kojom se nastoji podržati razvoj klastera malih lokalnih proizvođača u održavanju njihove konkurentnosti te u plasiranju njihovih proizvoda na tržište. Implementiranjem projektnih aktivnosti CAMARG će podržati male proizvođače koji su izloženi tržišnoj konkurenciji velikih maloprodajnih sustava te će promijeniti ponašanje potroača tako što će im pokazati bolji način za dobivanje svježih i autentičnih proizvoda izravno od lokalnih proizvođača.I.Getto

VRIJEDNOST VEĆA OD DVA MILIJUNA EURA

Projekt traje 30 mjeseci, od 1. veljače ove godine do 31. srpnja 2019. Ukupna vrijednost mu je nešto viša od dva milijuna eura, a Europska ga unija sufinancira s 85 posto. Na tematskom forumu govorili su, među ostalima, predstavnici Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Osječko-baranjske županije, Slapa, LAG-a Baranja, GO Greena, LAG-a Valis Colapis, Općine Erdut, PORC-a, Finoteke, Eco gospodarstva Slavonije i ostali.

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike