Regija
“TRENIRAJU” ZA BUBA BAR

“Bubamarci” konobare u
hotelu Sol Garden Istra
Objavljeno 22. rujna, 2017.

VINKOVCI - Četvero članova vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara - Domagoj Mišetić, Alen Ferbežar, Martina Đukić i Ivana Kunčević - stiglo je na jesenski rad u hotel Sol Garden Istra u Umagu. Podsjetimo, kako bi pokazali da su, iako osobe s Downovim sindromom, ravnopravni članovi društva, pokrenut je projekt Buba Bar, a ovoga ljeta iz Umaga su dobili poziv da se okušaju u profesionalnom ugostiteljstvu i ostvare pravo na rad.

- Ovo će postati naš dugoročan projekt kao nadogradnja već postojećeg, u kojem je naše turističko poduzeće do danas planski zaposlilo 20 osoba s invaliditetom. Vlastitim primjerom želimo potaknuti i senzibilizirati sve kompanije i društvenu zajednicu da se pruži veća mogućnost i šansa za ostvarenje prakse i zapošljavanja osoba s invaliditetom, kao i ostalih s posebnim potrebama, a sve u okviru njihovih mogućnosti. Oduševljava spoznaja kako rade predano i odgovorno, do krajnjeg perfekcionizma, a gosti ih uvažavaju, komuniciraju s njima i bodre ih - izjavila je Eva De Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću Plave lagune i začetnica ideje.

- Sve četvero jako je dobro prihvaćeno od osoblja hotela, gosti ih uvažavaju i oduševljeni su njihovim radom. Poslužuju pića dobrodošlice, servisiraju stolove i jednostavno uživaju svaki dan radeći. Na njima se vidi da jedva čekaju kad će početi raditi i nije im ništa teško, osjećaju se baš posebno i puni su dojmova nakon svakog dana - rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Paolo Bogdan, radni trener i ugostitelj. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike