Regija
DAN OPĆINE BRESTOVAC I BLAGDAN SV. MATEJA

Otvoren novouređeni dom, početak izmjere
Objavljeno 23. rujna, 2017.

BRESTOVAC - Svečano obilježavanje Dana općine Brestovac i proslava blagdana zaštitnika općine sv. Mateja počelo je otvorenjem novouređenog Mjesnog doma u Vilić Selu. Jedan je to u nizu uređenih mjesnih domova na području općine Brestovac, a još nekoliko je u planu. Svečanosti je nazočio pomoćnik ministrice regionalnog razvoja, mr. sc. Davor Huška, koji je i predao ključ doma predsjedniku Mjesnog odbora Vilić Selo, Bojanu Petroviću. Ministarstvo regionalnog razvoja sudjelovalo je u adaptaciji s 400.000 kuna. Čestitke je uputio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Sanacija mjesnih domova je projekt koji provodimo niz godina, no zbog financijskih ograničenja i našeg proračuna nismo mogli urediti sve domove. Posljednjih nekoliko godina imamo potporu Ministarstva regionalnog razvoja i uređeno je nekoliko domova na području općine. Ovaj dom je u cijelosti funkcionalan, uvedeno je grijanje, napravljeni su novi sanitarni čvorovi, kuhinja i dvorana. Ukupna vrijednost investicije je 630.000 kuna - rekao je načelnik općine Zdravko Mandić.

Novouređeni dom blagoslovio je vlč. Mijo Lasović, župnik Župe sv. Ane iz Skenderovaca.

Svečano je bilo i u Zakorenju, gdje je počelo provođenje novog projekta katastarske izmjere za k.o. Daranovci i k.o. Zakorenje. Ovo je sedmi projekt katastarske izmjere na području Općine i za sada je ta općina najdalje otišla u ovom poslu na području Požeško-slavonske županije.

- Projekt je vrijedan 3,9 milijuna kuna, a tijekom nekoliko godina financirat će ga Općina Brestovac s 50 posto, Požeško-slavonska županija s 10 posto i Državna geodetska uprava s 40 posto. Općina zbog malog proračuna ovaj projekt ne bi mogla financirati bez pomoći te uz uvjet da se proteže u nekoliko proračunskih godina. Ove izmjere značit će puno da svatko od građana može utvrditi svoje vlasništvo, OPG-ovima zbog potreba da sudjeluju u projektima, a i nama da možemo do kraja legalizirati i utvrditi vlasništva vatrogasnih i društvenih domova i ostalih nekretnina u vlasništvu Općine - rekao je načelnik Mandić.

Radove su otkrivanjem panoa svečano otvorili požeški župan Alojz Tomašević i zamjenik ravnatelja Geodetske uprave Antun Vidaković.

Svečana sjednica bila je prilika da se iznesu uspjesi koji su postignuti u protekloj godini dana, ali i da se godišnjim nagradama nagrade uspješne udruge i pojedinci.

Uz dom u Vilić Selu, načelnik općine, Mandić, upoznao je sve goste da su uređena u prošloj godini još dva mjesna doma.

- Obavljena je adaptacija mjesnog doma Jaguplije u vrijednosti 283.000 kuna, za što je dobivena kapitalna pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 228.000 kuna, te adaptacija mjesnog i vatrogasnog doma u Ivandolu vrijedna 586.000 kuna uz potpora Ministarstva od 300.000 kuna. Ove smo godine počeli rekonstrukciju poslovne zgrade Općine Brestovac s predviđenim završetkom radova do Nove godine, a vrijednost radova je 1,2 milijuna kuna. U području vodno-komunalnih građevina možemo se pohvaliti ulaganjima u gradnju novih objekata - rekao je načelnik.AGM Kruna

DODIJELJENE NAGRADE

Godišnje nagrade općine Brestovac dobilo je Mješoviti pjevačko društvo Matice umirovljenika Orljava Brestovac, učenica 3. razreda katoličke gimnazije Dorotea Markanjević iz Daranovaca, za uspjeh i pobjedu na Festivalu Zlatni glas Zlatne doline, te učenik 4. razreda OŠ Dragutina Lermana, Benjamin Polleto, za osvajanje pobjedničkih mjesta na festivalima Cvjetići glazbe i Mali super glas Aureafesta.

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike