Sport
MIRKO MARIĆ

Nije mi trebalo dugo za prilagodbu
Objavljeno 21. rujna, 2017.
Marić je u Kup utakmici protiv Nehaja postigao tri pogotka koja su mu bila i prva u dresu bijelo-plavih

Nogometaši Osijeka bez problema su prošli prvu prepreku u Hrvatskom kupu. Četvrtoligaš Nehaj u Senju je svladan uvjerljivo, sa 6:0 te su tako bijelo-plavi na dominantan način ušli u osminu finala.

Takvo što “zazivao” je i trener Zoran Zekić, koji je dosta izmiješao momčad. Neke su izmjene bile prisilne, zbog ozljeda, a neke planirane zbog rotacije, no svim igračima koji su nastupili bilo je jasno kako s nikakvim podcjenjivanjem ne smiju pristupiti utakmici. Tako je i bilo, ozbiljno i angažirano, a od 14-orice osječkih nogometaša priliku je najbolje iskoristio Mirko Marić, postigavši tri pogotka, prve u novoj sredini od dolaska krajem kolovoza.

- Nije važno tko je zabio pogotke, nego da je cijela momčad odigrala dobro i uvjerljivo slavila. Znali smo da nas čeka neugodna utakmica, po teškom terenu, u kojoj puno toga može krenuti krivo ako ne uđeš sa sto posto koncentracije. Nismo shvatili Nehaj olako, pružili smo više-manje dobru igru, uglavnom onako kako smo se dogovorili - osvrnuo se Marić nakon prve pune minutaže u bijelo-plavom dresu. Prethodno je odigrao 20-ak minuta protiv Hajduka te pola sata protiv Slaven Belupa, a iako je i tamo imao prilika, na prve je pogotke morao čekati do Kup ogleda. Iako je tresao mrežu četvrtoligaša, ipak će mu i ti pogotci skinuti dio pritiska i olakšati sljedeće nastupe.

- Naravno da su mi važni i dragi, ipak sam ja napadač i uvijek želim zabiti, neovisno o tome je li riječ o niželigašu u Kupu ili momčadima iz vrha tablice. Ovo će mi samo biti poticaj za daljnji, još bolji rad.

Početak u novoj sredini ugodno je počeo, pobjeda nad Hajdukom i remi u Koprivnici te prolaz u Kupu, no Marić vjeruje kako je to samo najava još boljih rezultata i većih klupskih dometa.

- Dobili smo jednog od izravnih suparnika iz vrha i pokazali snagu te možemo biti zadovoljni. Istina je da za vodećima zaostajemo nešto više, no puno je još utakmica pred nama, tek je odigrana prva četvrtina prvenstva. Poznato je da se naslovi osvajaju na, uvjetno rečeno “malim” utakmicama, a ne u derbijima. Zato mi moramo ove igre i rezultate iz derbija, gdje smo uzeli sedam od mogućih devet bodova, prebaciti i na ostale suparnike i dvoboje s njima.

Prva prilika bit će u ponedjeljak, kada Osječani gostuju u Zagrebu kod Rudeša. Novi je prvoligaš jedan od “dužnika” iz prvog kruga, jer je na startu otkinuo dva boda u Gradskom vrtu.

- Liga je dosta izjednačena i nema slabih momčadi. Upravo zato moramo ući u svaki susret maksimalno koncentirani i angažirani, pa tako i protiv Rudeša. Onda nam tri boda neće izmaknuti jer kvaliteta je ipak na našoj strani - poručio je Marić, koji se brzo aklimatizirao u novoj sredini. I na povratak u hrvatski nogomet, i na nove suigrače.

- Još dok sam bio u Mađarskoj često sam se čuo s Grezdom i Barišićem, a i dosta igrača znam od ranije. Nije mi trebalo dugo za prilagodbu, svi su me dočekali odlično, od suigrača, trenera pa do navijača. Sve je odlično - rekao je Marić, koji će nakon što se upisao u strijelce u Kupu što prije željeti to ponoviti i u prvenstvu. Možda mu to uspije već u Zagrebu ovog ponedjeljka.

Goran ROGULJIĆ
Može zajedno s Ejupijem

U samom “špicu” napada i dalje je neprijeporan Muzafer Ejupi, dok se Marić mora izboriti za svoju minutažu.

- Ne gledam na Ejupija kao na suparnika za poziciju, nego kao suigrača. Uostalom, vjerujem kako on i ja možemo i zajedno igrati, a ne isključivo dijeliti minutažu. Moje je da radim i da se nametnem, a na treneru je da izabere postavu i taktiku.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike