Novosti
SKUPŠTINA ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE

U petak odluka o dokapitalizaciji
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Vezani članci

ĐURO ĐAKOVIĆ ČEKA NOVOG VLASNIKA

Ostaje li političko utočište ili dobiva kuvajtskog investitora?

Dioničari Đuro Đaković grupe u četvrtak nisu na glavnoj skupštini raspravljali i odlučivali o prijedlogu odluke o povećanju temeljnog kapitala, kao ni o iznesenom protuprijedlogu, nego su to odgodili za petak, 22. rujna, navečer. Iz Đuro Đaković grupe nisu obrazložili kakav je protuprijedlog odluke o dokapitalizaciji.

Inače, nakon što je u dokapitalizaciji provedenoj u srpnju i kolovozu prikupljeno samo 51,1 milijun kuna, Uprava te tvrtke sredinom kolovoza predložila je da se na skupštini odlučuje o prijedlogu nove dokapitalizacije u kojoj bi se izdanjem novih nešto više od pet milijuna dionica prikupilo 100,87 milijuna kuna, dok bi poziv za upis bio upućen samo jednoj fizičkoj ili pravnoj osobi za koju se utvrdi da bi upisala sve nove dionice. Sredinom prošlog tjedna, 13. rujna, Đuro Đaković grupa izvijestila je da je zaprimila obvezujuću ponudu zagrebačke tvrtke Crni čelik d.o.o. za ulaganje u kapital te grupe u iznosu od 250 milijuna kuna, a čime bi nedavno osnovana tvrtka, čiji su osnivači dva ulagača iz Kuvajta i Kanade, stekla više od 50 posto vlasništva u Đuri Đakoviću.

Na situaciju u Đuri Đakoviću i navodno nesuglasje nekih članova Vlade oko dokapitalizacije i ponude investitora, u četvrtak je sa saborske govornice upozorio i Davor Vlaović (HSS). Prema njegovim riječima, dioničari i zaposlenici su u četvrtak sa skupštine očekivali informaciju kako je prihvaćena ponuda tvrtke Crni čelik, ali su se pojavile informacije u nekim medijima "da ne postoji suglasje u Vladi oko ovog ulagača i ovog načina privatizacije Đure Đakovića". H

Možda ste propustili...