Osijek
DOŽUPAN URUČIO DIPLOME

S ECDL edukacijom lakše do zaposlenja
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Nakon odslušanih 120 sati ECDL edukacije u okviru projekta osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, u četvrtak, 21. rujna, dožupan Goran Ivanović uručio je polaznicima završne diplome. U tom su razdoblju naučili se koristiti kompletnim paketom Microsoft Office, koji se koristi u današnjem poslovanju.

- Polaznici su bili jako dobri. Štoviše, svake su godine sve bolji jer imaju i neko predznanje. Poznavanje paketa Office osnovna je kompentencija za sve poslove koji se danas traže, bez obzira na stupanj obrazovanja. Neki polaznici već tijekom tečaja nađu posao; ovaj ih se put zaposlilo desetak - izjavio je Damir Horvat, ovlašteni predavač i ispitivač.

Međunarodna je diploma, krovne organizacije Hrvatski informatički zbor, priznata u 140 zemalja. To znači da, ako jedan dio položite u Hrvatskoj, možete nastaviti u bilo kojoj od ostalih zemalja.

- Takvi su projekti hvalevrijedni. Županija osječko-baranjska i nova uprava nastavit će raditi na ovome. Vidjeli smo da su ova 23 polaznika stekla nova znanja koja će im pomoći u tome da se zaposle. Koliko pratim statistike, oko 60 posto takvih grupa u roku od šest mjeseci nađe posao. Budući da su danas neke nove tehnologije na tržištu rada važnije od onih koje su polaznici odslušali tijekom svog školovanja, OBŽ razmišlja o tome da pojača financijska sredstva ovom projektu - rekao je dožupan Ivanović.

Naglasio je da Hrvatski zavod za zapošljavanje evidentira više od 120 tisuća nezaposlenih na području županije, što je alarmantan podatak, zbog čega Županija radi na tome da se to promijeni. Jedan od koraka je i ovaj projekt, za koji je ove godine izdvojeno oko 70 tisuća kuna. A. Andrejek

Najčitanije iz rubrike