Novosti
MINISTAR OBRANE DAMIR KRSTIČEVIĆ OBIŠAO VOJARNU

Pripadnici Inženjerijske postrojbe HV-a stižu u Vukovar u studenome
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obišao je u četvrtak u Vukovaru radove koji se izvode u vojarni 204. vukovarske brigade. U tu bi se vojarnu do 18. studenoga trebalo smjestiti 200-tinjak pripadnika Inžinjerijske postrojbe HV-a koji su sada u vinkovačkoj vojarni.

Riječ je o kompleksu koji čine četiri zgrade - tehnička radionica, smještaj motornih vozila, prijavnica s logističkim centrom, smještaj ljudi sa spavaonicama i dnevnim boravkom - površine približno 10.000 četvornih metara.

- Zadovoljan sam dinamikom kojom se radovi odvijaju i vjerujem da će do 18. studenoga dolazak Hrvatske vojske u Vukovar biti realiziran. Dolazak 200-tinjak pripadnika HV-a pridonijet će otvaranju novih radnih mjesta u Vukovaru, utjecat će i na poboljšanje demografske slike Vukovara u kojem će inženjerci i njihove obitelji živjeti i raditi. Grad Vukovar to je zaslužio i mi smo ponosni na to što će za dva mjeseca i službeno Hrvatska vojska biti u Vukovaru. Zahvalio bih Gradu Vukovaru na potpori ovome projektu od samoga početka - rekao je ministar Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov rekao je kako će inženjerijska satnija iz sastava Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovaru imati jako dobre uvjete života i rada.

- Postrojba će biti u funkciji pomoći lokalnom stanovništvu, lokalnoj zajednici, a i u sigurnosnom smislu - rekao je, između ostaloga, Šundov.

Zadovoljstvo je izrazio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako je riječ o mladim ljudima i obiteljima koje će doći u Vukovar te će sigurno pridonijeti demografskom rastu grada na Dunavu.

Ministar obrane i vukovarski gradonačelnik Penava položili su zajednički vijenac i upalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Damir Krstičević i Mirko Šundov obišli su i vinkovačku vojarnu “5. gardijske brigade Slavonski sokolovi”. M.Kokaj

Dolazak 200-tinjak pripadnika HV-a pridonijet će otvaranju novih radnih mjesta, rečeno je

Možda ste propustili...

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto